Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Bloodbath - Resurrection Though Carnage
Jaar van release: 2002
Label: Century Media Records
Bloodbath - Resurrection Though Carnage
De Zweedse death metal formatie Bloodbath bracht in 2002 hun eerste echt album "Resurrection Though Carnage" uit bij Century Media. In 1999 brachten ze al de 3-track CD "Breeding Death" op de markt.

Bloodbath lijkt wel een echte 'all-star' death metal band. Dit zeg ik niet voor niks, kijk maar eens naar de line-up.
Met Mikael Akerfeldt (Opeth!!) op de vocals, Anders Nystrom (Katatonia, Diabolical Masquerade) op de gitaar, Jonas Renkse (katatonia, October Tide) op de bass en Dan Swano (Edge of sanaty, Nightingale) op de drums bestaat Bloodbath uit 4 getallenteerde band leden.

Verwacht op Resurrection Though Carnage niet de sound van Bloodbath's voorgaande bands. Het album heeft meer de sound van de klassieke Zweedse death metal van begin jaren '90. Het valt wel een beetje te vergelijken met bands als Entombed, Dismember of zelfs Grave (maar dit zeg ik heel voorzichtig).
Op Resurrection Though Carnage heeft Bloodbath 10 geweldige songs geselecteerd en geproduceerd. Echt elk nummer is gewoon goed. Het ene nummer heeft misschien wat meer melodie als de andere. Maar een beetje (of een beetje heel veel) melodie gaat er bij mij wel in.

Ik vind dat de lyrics van Bloodbath wat dieper gaan dan de lyrics van andere hedendaagse death metal band zoals Cannibal Corpse en Blood Red Throne. De beste nummers vind ik: Ways To The Grave: meer melodie dan de andere nummers, goede gitaar riffs en Mikael's vocals zijn perfect. Death Delirium: wat epischer dan de andere nummers van de CD. Bathe In Blood: goede variatie van de melodie. Like Fire: heerlijke death metal track, met een leuk staartje aan het einde.

Ik kan niet genoeg de nadruk leggen op de ijzersterke maar toch zo heldere vocals van Mikael. Het is dan wel onverstaanbaar. Maar he, het blijft death metal. Een klein minpuntje van de CD is dat de sound van de gitaar iets beter geproduceerd had kunnen worden. Af en toe als ik een gitaar riff hoor lijkt het net of de CD overslaat.

Als laatste kan ik het niet laten om het nog even over de cover art te hebben. Het is een beetje in een moderne zombie stijl gemaakt. En aangezien ik een zombie liefhebber ben, ben ik ook zeer te spreken over de CD art. Het ziet er behoorlijk 'echt' uit, hoewel het 100% door de computer is gemaakt. De lyrics die in het boekje staan zijn in een lettertype geschreven die goed bij de stijl van de art past.

Bloodbath, 'Brutal Swedisch death metal' op zijn best. Resurrection Though Carnage (pakkende titel trouwens) is een must voor de echte death metal liefhebber. Echt een haast perfect CDtje!

Tracklist:
1. Ways To The Grave
2. So You Die
3. Mass Strangulation
4. Death Delirium
5. Buried By The Dead
6. The Soulcollector
7. Bathe In Blood
8. Trail Of Insects
9. Like Fire
10. Cry My Name

Score: 95 / 100

Reviewer: verwoesting666
Toegevoegd: 17 juli 2003

Koop dit album in

Meer Bloodbath:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 18-07-2003 om 15:16u

Klopt, het heerscht!

Reactie van Soulcollecter op 18-07-2003 om 22:10u

zeer goede cd ja. ik luister em regelmatig. Like Fire vind ik toch wel een van de mindere tracks. De vocals vind ik juist voor grunt begrippen best goed verstaanbaar en de gitaarsound is expres wat slechter geproduceerd om het authentieke gevoel op te roepen, aldus producer Swano.

Reactie van GnarKill op 10-09-2004 om 12:18u
Score: 90 / 100

THE SOULCOLLECTOR HEERSCHT!!!

Reactie van remco op 24-06-2006 om 23:51u
Score: 100 / 100

alles heerscht ^^

Reactie van Erwin op 13-12-2011 om 14:13u
Score: 90 / 100

Lekker plaat, alleen wilde ik opmerken dat het Resurrection Through Carnage heet!