Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-09-2020

Aristillus - Devoured Trees & Crystal Skies
Jaar van release: 2011
Label: Fysisk Format

Aristillus - Devoured Trees & Crystal Skies

Iel! Veel te iel! En te lief! Dat is het eindoordeel over Devoured Trees, Crystal Skies. Volgens de platenmaatschappij zou dit de toekomst van de Noorse hardcore moeten zijn. Nou, dan weet ik in ieder geval wat ik voorlopig moet mijden. Dit is gewoon niet voldoende.

Eens kijken wat de mannen van Aristillus, vernoemd naar een Griekse astronoom uit de vierde eeuw voor christus, er zelf over te melden hebben. Indiecore noemen ze hun muziek. Nouja, dat 'indie' kan ik er dan nog wel uit naar voren toveren met die semi-akoestische gitaar zo hier en daar, maar het core gedeelte is een beetje in de soep gelopen. Hardcore hoort bruut, groovend en agressief te zijn. Dit klinkt haast lief. Dit klinkt als zo'n groepje corpsballen die ook denkt stoer te kunnen metallen, maar ondertussen wel kijken of hun haar nog wel goed zit. Je kent ze wel.

Vooruit het is niet alleen maar slecht. Er zit hier en daar heus wel wat in hoor. De plaat bevat bijvoorbeeld heel wat afwisseling. Maar het is geen volwassen product dat de heren hier ter review overleggen. Nou valt dat misschien ook wel te verklaren uit de gemiddelde leeftijd die onder de achttien ligt, maar daar zou een platenbons dan toch wel wat advies in moeten geven in plaats van deze plaat zondermeer de markt op te slingeren?

Mijn advies: oefen nog maar even lekker door. Behoud die wat complexere stukjes en schrap die zogenaamde 'spanning opbouwende rustpunten'. Ze bouwen helemaal niets op. Sterker nog, juist die 'breaks' laten het geheel (voor zover er al wat opgebouwd was) ineenstorten als een kaartenhuis bij windkracht zes. Zorg vervolgens voor een wat vollere productie, zodat dat ielige ook het probleem niet meer is. En misschien moet de droom om een hardcoreband te zijn, maar uit het hoofd gezet worden. Mik op een andere markt, wellicht dat de spijker dan wel op de welbekende kop te slaan is. Succes!

Tracklist:
1. Dying, Keep Dying
2. Neurotic
3. Incomparable Tree
4. Thru This Plague
5. Bury The City Lights
6. Circles
7. Colour The Hope
8. Exit. Evolve
9. When The Flower Grows
10. W.S.T.F.O

Score: 53 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 4 juli 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]