Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Kyu - Svrgn
Jaar van release: 2011
Label: Bukkake

Kyu - Svrgn

Wie herinnert het zich niet? Hans van der Togt, Leontine Ruiters (tegenwoordig Borsato), RTL 4, Gaston Starreveld...? Juist! Rad Van Fortuin. De dagelijkse spelshow op primetime met de gevleugelde uitspraak "Mag ik een klinker kopen?". Nou dat laatste zijn ze bij het Arnhemse Kyu (weer eens) vergeten. De albumtitel alsook de titels van de dertien nummers zijn net als op Sttnnrmlllfckdp geheel verstoken van klinkers. Maar we boffen. De band komt ons tegemoet door de klinkers in het boekje wel te vermelden. Zij het dan met een kleur die haast wegvalt tegen de achtergrond, maar goed. Genoeg daar over, op naar de muziek.

Op deze tweede langspeler wordt ons een op Pantera gebaseerde moderne metal gebracht. Hier en daar groovet het trio wel wat harder en ook wordt er geflirt met Meshuggah (pre-Nothing-periode). Als we nog eens aan dat rad draaien komt dat vertrouwde getik van die bassdrum lekker snel door. De drums liggen namelijk prominent in de mix en klinken zwaar getriggerd en mechanisch. Hierdoor ontkomen we niet aan referenties aan Biohazard en Fear Factory.

Wat zang betreft zijn de goed verstaanbare, hardcorevocals strak en de meerstemmige klaagkoortjes klinken lekker smerig en al vrij snel weet je waar je aan toe bent. Je draait nog eens aan het rad, gokt correct op een 'B' en roept olijk: "Dan wou ik het graag zeggen." Uiteraard staat Hans je dat toe en je roept zelfverzekerd uit: "Kyu komt leuk over op plaat, maar moet snoeihard staan en kan eigenlijk beter live bekeken worden". De immer goedlachse Leontine draait de letters om en je mag de plaat uit de 'winkel' halen.

De immer vrolijke en goedlachse Leontine draait de letters om. Je hebt het goed. Je mag je prijzen uitkiezen en Gaston geeft tot slot het advies: Gaat dat zien, gaat dat luisteren mensen. En zo is het! En niet anders.

Tracklist:
1. NTR
2. SKNTD
3. RL
4. TNPSTTN
5. PLSTCSHTRY
6. LGC
7. BCKSTB
8. DDLCK
9. SHCKWV
10. RPTR
11. FTHRD
12. FTHRLSS

Score: 78 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 3 juli 2011

Kyu - Svrgn
Reactie van . op 03-07-2011 om 13:47u
Score: 40 / 100

Leuke review, maar dit is echt kutmuziek.

Kyu - Svrgn
Reactie van Quarlon op 04-07-2011 om 19:43u
Score: 75 / 100

kutreview maar muziek valt best mee

Kyu - Svrgn
Reactie van jwurm op 11-07-2011 om 21:32u

de drums klinken zwaar getriggerd en mechanisch en daarom denken we aan Fear Factory en...Biohazard?!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.