Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Lock Up - Necropolis Transparent
Jaar van release: 2011
Label: Nuclear Blast Records
Lock Up - Necropolis Transparent
Toen in 2006 Jesse “The Grindfather” Pintado overleed, leek het voorgoed gedaan met Lock Up. Na twee fantastische platen (Pleasures Pave Sewers, 1999 en Hate Breeds Suffering, 2002) was het zeer onwaarschijnlijk dat er ooit nog een derde plaat zou komen. Echter, de mannen van Lock Up hebben in de jaren die volgden regelmatig contact onderhouden, en in 2009 werd besloten om aan de opnames van de derde langspeler te beginnen. Voor de gitaarpartijen werd Anton Reisenegger (Pentagram) gevraagd. En nu, in 2011, is het eindelijk zo ver: Necropolis Transparent ziet het licht.

Al vanaf de eerste noten wordt het duidelijk: Lock Up is het nog lang niet verleerd. In tegendeel: Necropolis Transparent staat kwalitatief op gelijke voet met de eerste twee platen en het verlies van Pintado heeft weinig invloed gehad op de schrijfkunsten van de heren. Dit sublieme schijfje stampt, briest, kolkt en dreunt als een dolle stier en pas helemaal op het eind van de plaat wordt er gas terug genomen. En jawel, ook op deze plaat is het een feestje waar het de riffs betreft.

De productie van Andy Sneap klinkt wat scherper en puntiger ten opzichte van de vorige twee platen, die toch redelijk dichtgemetseld zaten qua geluid. Dat komt de muziek zeker ten goede en geeft het geheel een meer punky attitude. Necropolis Transparent is op en top een Lock Up-plaat geworden en fans van de band kunnen hun hart ophalen, want men zal niet teleurgesteld worden. Kortom: een absolute must voor alle grindcoreliefhebbers.

Tracklist:
1. Brethren Of The Pentagram
2. Accelerated Mutation
3. The Embodiment Of Paradox And Chaos
4. Necropolis Transparent
5. Parasite Drama
6. Anvil Of Flesh
7. Rage Incarnate Reborn
8. Unseen Enemy
9. Stygian Reverberations
10. Life Of Devastation
11. Roar Of A Thousand Throats
12. Infiltrate And Destroy
13. Discharge The Fear
14. Vomiting Evil
15. Stigmatyr
16. Through The Eyes Of My Shadow Self
17. Tartarus

Score: 90 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 22 juni 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lock Up - Necropolis Transparent
Reactie van Hendrik op 22-06-2011 om 20:57u

Schande dat ik deze plaat nog niet heb. Deze review belooft alvast veel goeds!

Lock Up - Necropolis Transparent
Reactie van jt op 22-06-2011 om 22:00u

Ha ha, al weer een hoge score. Waar op andere metalsites nog wel eens een onvoldoende wordt uitgedeeld, scoort op metalfan alles hoog. Mijn complimenten, positief in het leven, daar hou ik ook wel van. Metal forever!! En idd, de cd is goed.