Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Hijos de Mayo - In Sound Underground
Jaar van release: 2011
Label: Eigen beheer
Hijos de Mayo - In Sound Underground
Eindhoven begint langzaam maar zeker weer iets te betekenen op het gebied van harde muziek. Iedereen kent Peter Pan Speedrock wel. Inmiddels gaat The Devil’s Blood ook aardig richting internationale bekendheid. Of de toekomst voor Hijos de Mayo er ook zo uit zal zien, valt te betwijfelen, maar deze Eindhovense stoner/noiseformatie heeft recentelijk een alleraardigst debuutalbum uitgebracht.

In Sound Underground is om te beginnen al een erg mooie titel en het komt op me over dat de keuze doordacht is. Dat geldt ook aardig voor de muziek. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal vrij eenvoudig, maar al snel gaan bepaalde subtiel aangebrachte elementen opvallen. Silence Unsaid is een heel sterk nummer geworden, juist doordat het gedragen wordt door een vrij simpel, maar zeer pakkend riffje.

In eigen stijl levert Hijos de Mayo een negental mooie songs af. Na de opener zakt het kwaliteitslevel iets, maar blijft het interessant. Niet in de laatste plaats door de mooie, zuivere stem van Boukje. Dat zij lekker kan uithalen, bewijst ze op de afsluiter Working Class Hero. Dat nummer ligt totaal niet in hetzelfde straatje als de rest van het album, maar is zo rauw dat het een lekkere uitsmijter is.

Voor een album dat in eigen beheer is opgenomen, klinken de opnames heel zuiver en sterk gemixt. Zonder enige twijfel is In Sound Underground een album dat de moeite waard is. Extra punten zijn voor het mooie artwork. Helaas is het album niet te koop, maar tot die tijd heeft de band het volledige album gratis en voor niets aangeboden op deze link. Geniet er van en houd Hijos de Mayo zeker in de gaten.

Tracklist:
1. Silence Unsaid
2. Ambition Time
3. Dull As Ditchwater
4. Smashing Beauty
5. Faced Down
6. Give Me Cliches
7. In Sound Under Ground
8. Ode To A Dress
9. Working Class Hero

Score: 83 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 21 juni 2011

[ Terug naar de Album Reviews ]