Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Ackros - Demo
Jaar van release: 2011
Label: eigen beheer
Ackros - Demo
Dit Belgische gezelschap schotelt ons een gebrand demo CD’tje met vier nummers voor, dat als opwarmertje dient voor het nog te verschijnen volledige album. En met de ervaring die de heren hebben opgedaan in vorige bands als Leng Tché, Domine, Mystica en Scatophagus, mag je toch ook wel wat verwachten…

En wat kun je verwachten? Awel mennekes; strakke, technische en vooral brute deathmetal! Maar waarbinnen toch ook veel ruimte voor melodieuze passages is gecreëerd. In de bio staan twee namen wat de zang betreft, maar ik ga er maar even vanuit dat de huidige zanger Livio is en niet Serge. Nu we het toch over de zanger hebben, zijn we ook meteen bij de zwakste schakel van de band gekomen. Livio’s grunt is op zich lekker laag en vet, maar helaas ook vaak te monotoon en gaat daardoor enigszins vervelen. Misschien komt dit ook door de combinatie van de meer grindcore georiënteerde zang en de erg melodieuze deathmetal.

Genoeg over zangers. De uitschieter van de band is namelijk de drummer Laurent. Hij is degene die dit promootje glans geeft. Wat is die vent een strakke hakker! Hij gaat werkelijk te keer als een beest en timmert de nummers vakkundig volledig dicht. Snelle blastbeats vliegen je om de oren op N3, maar ook in datzelfde nummer wordt er even later net zo makkelijk lekker gegrooved. Inspiratie halen de heren overal vandaan. Zo doet het derde nummer Revelations qua gitaarpassages sterk denken aan Iron Maiden. Vervelen doen de nummers in elk geval niet.

Ik zou toch denken dat er met dit vette visitekaartje toch een platendeal binnen te halen valt. Ik hoop het voor ze, want dit voorproefje smaakt naar meer!

Score: 75 / 100

Reviewer: Dennuz
Toegevoegd: 11 mei 2011

[ Terug naar de Album Reviews ]