Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Katana - Heads Will Roll
Jaar van release: 2011
Label: Listenable Records
Katana - Heads Will Roll
Ze hebben er de juiste leeftijd voor en verder zijn alle aanwijzingen overduidelijk. De heren en dame van Katana uit Göteborg zijn groot fan van Iron Maiden. Ik durf er een krat bier om te verwedden dat het album Brave New World dit gezelschap de metalscene in heeft geholpen. De kers op de slagroom is de van The Trooper geleende Eddie, die voor de gelegenheid maar even in samuraikledij gestoken is.

De muzikale invloeden hoef ik niet meer te verklappen. Bij andere Zweedse bands als Enforcer en Steelwing is dat inmiddels ook wel duidelijk. Katana doet een serieuze poging om het geluid van Maidens klassieker Brave New World te combineren met een ouderwets NWOBHM-geluid. Daar aan toegevoegd de aangename stem van Johan Bernspĺng is Heads Will Roll een lekker aangenaam album geworden. De meeste songs klinken soms wel erg bekend. Phoenix On Fire is een van de uitzonderingen die nog enigszins een eigen smoel heeft.

De voorspelbaarheid is net zo groot als de plezierfactor. Geen seconde kan ik me storen aan deze bak clichés. Het feit dat honderden bands het beter hebben gedaan is net zo veelzeggend als het gegeven dat duizenden slechter gepresteerd hebben. Leuk album, alleen geen hoogvlieger.

Tracklist:
1. Livin' Without Fear
2. Blade Of Katana
3. Phoenix On Fire
4. Neverending World
5. Heart Of Tokyo
6. Asia In Sight
7. Across The Stars
8. Rebel Ride
9. Quest For Hades

Score: 82 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 21 april 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Katana - Heads Will Roll
Reactie van Een Metalfan op 22-04-2011 om 10:49u

Deze gasten weten hoe ze heavy metal moeten spelen, net zoals die andere zweedse bands zoals Steelwing en Enforcer

Katana - Heads Will Roll
Reactie van Marc op 31-05-2012 om 10:20u

Erg leuk als je van de ouderwetse metal houdt!