Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

Eastern Front - Blood On Snow
Jaar van release: 2010
Label: Candlelight Records
Eastern Front - Blood On Snow
Candlelight Records staat normaal gesproken bekend om haar uitstekende bands, maar Eastern Front is een nieuwe telg die zich dus nog moet bewijzen. Blood On Snow is namelijk het debuutalbum van deze Engelse blackmetalband. Afgaande op het kille artwork verwachtte ik een soort op het oostfront geïnspireerde variant van Marduk’s Panzer Division Marduk. Die verwachtingen blijken niet eens zo heel ver van de waarheid af te liggen, aangezien Eastern Front zeker raakvlakken met Marduk vertoont. Daar staat wel tegenover dat deze band regelmatiger wat gas terug neemt en de enorme gedrevenheid van Panzer Division Marduk geen moment weet te evenaren.

Sterker nog: Blood On Snow over de gehele linie niet de meest boeiende plaat die ik de laatste tijd heb gehoord. Het album begint aardig met het beukende Stalinorgel en het met een verrassend gevoelige, God Dethroned-achtige gitaarsolo opgeleukte Battle Of Smolensk. Ook het venijnige en bij vlagen groovende titelnummer is nog de moeite waard, maar desondanks weet Eastern Front de aandacht niet over het hele album vast te houden. Daarvoor is de zwaar op Endstille-leest geschoeide black metal niet interessant genoeg. Bovendien bedient zanger Nagant zich van een monotone scream die weliswaar redelijk krachtig is, maar naarmate het album vordert steeds meer gaat irriteren.

Het meest opmerkelijke nummer op Blood On Snow is het intermezzo Dvenadtzat Kilometrov Ot Moskvy, waar niemand minder dan Les Smith (Anathema) bij betrokken was. Het resultaat is een kort, maar sfeervol en meeslepend martial industrial nummer. Helaas gaat Eastern Front vervolgens verder waar het mee bezig was. Hoewel de black metal van deze band absoluut niet ondermaats is en de gitaristen hun best doen om krachtige en gevarieerde riffs te produceren, doen de te inspiratieloze composities en het eentonige gekrijs afbreuk aan het geheel. Het resultaat is een redelijk, maar vooral onopvallend album. Van Candlelight Records mogen we wel wat meer verwachten.

Tracklist:
1. Stalinorgel
2. Battle Of Smolensk
3. Blood On Snow
4. Unleash The Panzer Division
5. Motherland
6. Dvenadtzat Kilometrov Ot Moskvy
7. At The Gates Of Moscow
8. Where Warriors Once Fell

Score: 67 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 15 maart 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]