Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Rotten Sound - Cursed
Jaar van release: 2011
Label: Relapse Records
Rotten Sound - Cursed
Na het wegvallen van Nasum in 2005 bleef de grindcorescene met een groot gapend gat zitten dat deze legendarische band achterliet. Veel bands stonden te trappelen om de positie van Nasum in te nemen, en ook Rotten Sound, die voorheen al met Mieszko Talarczyk als producer het een en ander had opgenomen, kwam in 2008 met Cycles, een van hun beste platen tot dat moment. Nu is er Cursed, de zesde volledige schijf in de discografie van deze Finnen.

En Cursed klinkt lekker, erg lekker. Cursed klinkt zoals een grindcoreplaat hoort te klinken. Kort, smerig, agressief en opgefokt. Vooral de invloeden van Nasum zijn goed te horen, maar Rotten Sound is zeker geen kopie van Nasum. Ieder nummer draagt onmiskenbaar het Rotten Sound geluid en er wordt van de hak op de tak gesprongen qua tempo en intensiteit. Want intens is deze plaat zonder twijfel. In een krap half uurtje worden er zestien nummers over de luisteraar uitgestort en met vaak in elkaar overlopende nummers krijg je amper tijd om op adem te komen. Ondanks het feit dat de plaat eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten is, steken Choose, Machinery en Exploit er toch nog bovenuit, aangezien dit echt super genietbare nummers zijn: Rotten++ dus.

Qua productie klinkt Rotten Sound als vanouds en het geluid dat ze op Cycles hadden, is voortgezet op Cursed. Niks geen verrassingen, niks geen verandering… Verrot tot op het bot en zo hoort het ook. Rotten Sound komt vroeg in het jaar met een schijf die bij mij zeker weten hoog op het jaarlijstje van 2011 zal gaan prijken. Wat mij betreft is Rotten Sound de troonopvolger van Nasum en ik hoop in de toekomst nog heel veel te genieten van al het moois dat deze heren nog gaan uitbrengen. Dat Cursed een must-have is voor iedere grindliefhebber lijkt me buiten kijf staan. Kopen dus!

Tracklist:
1. Alone
2. Superior
3. Self
4. Choose
5. Hollow
6. Ritual
7. Green
8. Machinery
9. Power
10. Plan
11. Declare
12. Addict
13. Exploit
14. Terrified
15. Scared
16. Doomed

Score: 90 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 28 januari 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Narrative op 31-01-2011 om 17:00u

Prima review, ben benieuwd naar het album!