Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

By The Patient - Servants
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
By The Patient - Servants
Soms heb je bij voorbaat al een hekel aan een band. Dat kan bijvoorbeeld door de platenhoes, een bepaald bandlid dat meespeelt of alleen al de naam van de band komen. In het geval van By The Patient was het voor mij de naam die me deed fronsen. Geheel bevooroordeeld stopte ik dus de debuut-cd Servants van deze Deense band in mijn cd-speler. Echter, wat ik hoorde stemde mij meteen een stuk gelukkiger en deed me de naam snel vergeten.

Prima Scandinavische deathmetal met een Amerikaanse insteek, waarbij grindcore- en metalcore-invloeden niet geschuwd worden; zo zou ik de muziek van By The Patient het beste kunnen omschrijven. Stel je bij de metalcore-invloeden echter niet al te veel voor. Voornamelijk het hoge geschreeuw van zanger Tan Møl-Hansen doet heel erg denken aan de katachtige krijsen van Trevor Strnad van The Black Dahlia Murder, en een aantal passages doet denken aan wat ouder werk van Lamb Of God, maar daar houdt de vergelijking wel op. Vooral de blastbeatstukken zijn uitermate aangenaam en By The Patient geniet hoorbaar van zijn eigen muziek.

Qua originaliteit laat het uiteraard te wensen over. Alles is inmiddels gedaan binnen dit genre en By the Patient voegt ook niets nieuws toe. Maar voor een debuutplaat van dit niveau, die in eigen beheer is uitgebracht, kan ik niets dan lof uiten. Zeker waar het de productie en uitvoering betreft. Absoluut een band om in de gaten te houden! Prima muzikanten, prima composities, prima teksten, prima platenhoes… Alleen die naam, hè?

Tracklist:
1. Aberration Of The Hopeless
2. Dehumanized
3. Blood Of Martyrs Shall Cover The Earth
4. Manifesting The Cleansing
5. Constituted In Bloodshed
6. Deciphered
7. Altars Of Infection
8. Engulfed In Prosthetic Prophecies
9. Luke 18:15-17

Score: 80 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 14 januari 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]