Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Judas Priest - Demolition
Jaar van release: 2001
Label: SPV / Steamhammer Records
Judas Priest - Demolition
Vier jaar na Jugulator is er eindelijk de nieuwe cd van Judas Priest. En drie weken na de release eindelijk de review op Metalfan. De cd zelf duurde zo lang wegens persoonlijke problemen van Glenn Tipton. Gelukkig is ie nu dan toch echt in de winkels.

Demolition gaat weer wat meer terug naar het klassieke 'Priest'-geluid. Jugulator was een erg agressieve cd, de nieuwe is wat melodieuzer. De nummers zelf lijken ook meer op het oudere werk. Zo had Machine Man niet mistaan op Painkiller en lijkt One On One erg op nummers als You've Got Another Thing Comin' en Grinder. Deze twee nummers zijn trouwens ook de beste van de cd. Machine Man is een lekker snel nummer en slaat op de titel van het album. One On One start met een aantal erg heavy en lekker klinkende riffs. Dit nummer kon weleens een klassieker worden.

Meer goede nummers zijn Bloodsuckers (gaat over de rechtzaak van Priest in de jaren '80), In Between (erg goed gitaarwerk) en Feed On Me (goed ingezongen). Wat de nummers zo goed maken, is het gitaarwerk van KK Downing en Glenn Tipton. Vooral de solo's zijn weer om te smullen.

Het probleem met Demolition is helaas dat er ook genoeg nummers op staan die beter achterwege hadden kunnen blijven. Devil Digger en Cyberface gaan nergens over en zijn gewoon baggernummers. De twee ballads Close To You en Lost And Found zijn leuk, maar niks speciaals. En dan zijn er nog de nummers Subterfuge en Metal Messiah. Subterfuge is duidelijk beinvloed door Nu-Metal en Metal Messiah bevat zelfs raps! Zelf vind ik ze wel goed, maar ik denk niet dat de meeste Priest-fans op deze nummers zitten te wachten.

Ik denk dat die-hard fans de cd niet zullen begrijpen. Velen willen namelijk weer een tweede British Steel of Screaming For Vengeance. Maar kijk je daar niet naar, dan heb je aan Demolition een goede cd. De productie is goed, het gitaarwerk fantastisch, net als het bas-spel (voor de verandering!) en Ripper Owens kan gewoon goed zingen. Als er echter wat nummers weg waren gelaten, sommige nummers wat korter waren en veel minder van die elektronische intro's van de meeste nummers waren, dan was de cd wat compacter en beter geweest. Nu is 70 minuten eigenlijk te veel.

Tracklist:
1. Machine Man
2. One On One
3. Hell is Home
4. Jekyll and Hyde
5. Close to You
6. Devil Digger
7. Bloodsuckers
8. In Between
9. Feed on Me
10. Subterfuge
11. Lost and Found
12. Cyberface
13. Metal Messiah

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 5 augustus 2001

Koop dit album in

Meer Judas Priest:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Judas Priest - Demolition
Reactie van Tokus op 05-08-2001 om 17:03u
Score: 70 / 100

klinkt wel aardig, maar het haalt het nivo van Painkiller niet. En ik nomineer Demolition voor lelijkste cd boekje van het jaar.

Judas Priest - Demolition
Reactie van spike op 09-08-2001 om 19:26u
Score: 80 / 100

Ik vind em wel goed ook, die elektronische dingen drbij zijn ook wel eens leuk.... en van dat boekje heb ik geen last.... heb je limited edition.... met mooie matzwarten voorkant met en JP logo en Demolition int chroom uitgevoerd...... met sticker en peltrum.... :)

Judas Priest - Demolition
Reactie van spike op 09-08-2001 om 19:27u
Score: 100 / 100

ohja.... en 2 xtra tracks: 14 Rapid Fire 15 The Green Manalishi (with the two pronged crown)

Judas Priest - Demolition
Reactie van een Metalfan op 13-08-2001 om 13:56u
Score: 60 / 100

Bij de limited edition zit hetzelfde lelijke boekje als bij de normale versie, alleen zit ie tussen het karton.