Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Slipknot - (sic)nesses (dvd)
Jaar van release: 2010
Label: Roadrunner Records
Slipknot - (sic)nesses (dvd)
Vorig jaar was het tien jaar sinds de mannen van Slipknot hun debuutalbum uitbrachten, wat gevierd werd met ondermeer een headline-optreden op het prestigieuze Download festival in Engeland. Dat was de eerste keer dat de band op het festival als hoofdact mocht fungeren. Gelukkig is het optreden ook gefilmd, waardoor het nu op dvd kan verschijnen.

Zoals de vorige dvd's van dit negenkoppige gezelschap is ook (sic)nesses weer goed verzorgd. Het gehele optreden van Download is terug te vinden op schijf 1, terwijl op de tweede schijf ondermeer weer wat beelden van de rest van de tour staan. Het hoofdoptreden is het interessantst. Het geluid is vet, de show erg energiek en alles wordt duidelijk in beeld gebracht. Minpunt is wel dat met name de zang van #8 niet optimaal is. Vooral in de erg snelle stukken lijkt het erop dat het soms iets te vlug gaat voor de lippen van de frontman. Maar goed, dat hoort erbij bij een liveshow. De setlist is echter weinig verrassend. Alle bekende nummers komen voorbij, natuurlijk moet het publiek ook weer gaan zitten tijdens Spit It Out en gaat het drumstel van #1 weer de lucht in. Toch blijft het een band die weet hoe je moet entertainen, wat op de dvd goed te zien is.

Als extra's staan er wat videoclips van singles van het laatste album All Hope Is Gone op, evenals hoe de clip van Snuff gemaakt werd. De film Audible Visions bevat wat backstage- en bootlegbeelden van diverse andere shows. Dit is door M. Shawn Crahan (#6, Clown) in elkaar gezet maar is godzijdank wel kijkbaar, in tegenstelling tot sommige andere artsy-fartsy films die hij op vorige Slipknot dvd's gezet heeft. Helaas zijn de livebeelden in deze film niet echt van goede kwaliteit, maar de capriolen die tussen de shows worden uitgehaald zijn af en toe weer lachwekkend. En erg netjes is het voorwoord in het bijgeleverde boekje. Dit is een eerbetoon aan bassist Paul Gray, die eerder dit jaar overleed.

(sic)nesses is al met al een live dvd zoals het moet zijn: een goed optreden, aardige extra's, in een mooi verzorgd pakketje.

Tracklist:
1. 742617000027
2. (sic)
3. Eyeless
4. Wait and Bleed
5. Get This
6. Before I Forget
7. Sulfur
8. The Blister Exists
9. Dead Memories
10. Left Behind
11. Disasterpiece
12. Vermilion
13. Everything Ends
14. Psychosocial
15. Duality
16. People=Shit
17. Surfacing
18. Spit it Out

Videoclips:
1. Psychosocial
2. Dead Memories
3. Sulfur
4. Snuff (inclusief Making Of)

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 18 oktober 2010

Koop dit album in

Meer Slipknot:

[ Terug naar de Album Reviews ]