Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Big Ball - Hotter Than Hell
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Big Ball - Hotter Than Hell
Met Black Ice heeft AC/DC weer eens een ouderwetse klapper van formaat gemaakt en is wederom een groot succes. Een flinke wereldtournee volgde en daar is het einde nog niet van in zicht. Toch heeft AC/DC de tijd gevonden om amper twee jaar na Black Ice al met een opvolger te komen. Hotter Than Hell staat bol van de typische rock-'n-roll die we gewend zijn van de Australiërs. Toch is het zo dat dit album... hé, wacht eens even. Dit is helemaal niet de nieuwe AC/DC! Dit is een cd van een of ander Duits bandje genaamd Big Ball die precies zulke muziek maakt.

Soms is het niet erg als een band geen originaliteit toont. Dat bewijst een band als Airbourne, die AC/DC meer als grote invloed gebruikt. Bij Big Ball is het zo dat de muziek letterlijk gekopieerd wordt. Heel af en toe komt er een gitaarpartij voor die ik AC/DC niet zou horen spelen, maar dat is alles qua eigen inbreng. Mocht dit toch wel de nieuwe cd van AC/DC zijn geweest, dan had ik verteld dat men teruggaat naar de mindere periode in de jaren '80 en dat Brian Johnson niet de plaat in moet zingen als hij verkouden is.

Het maakt opzich niet uit om naar dit soort muziek te luisteren. De kwaliteit van de nummers zelf is in dit geval ook best in orde. Toch speelt het gemis van originaliteit parten en gaat het album na een nummer of acht ontzettend vervelen. Dit is echt alleen voor AC/DC-fans die naar niets anders luisteren.

Tracklist:
1. Double Demon
2. Porna Lisa
3. Big Ball Crew
4. Killdozer
5. Free Fire Zone
6. Hell Whores & High Heels
7. Hotter Than Hell
8. Shooter
9. Plugged In
10. Wrecking Ball
11. Groove Monster Machine
12. Rock N Roll Stomper
13. Riding With The Devil

Score: 65 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 28 augustus 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Marcel op 01-09-2010 om 10:22u
Score: 70 / 100

Heerlijke plaat meer inderdaad tweede ac/dc in flick of the swith tijd
geen bluesy inslag mocht ac/dc stoppen de look a like bands als deze kunnen nog jaren door