Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Murderdolls - Women And Children Last
Jaar van release: 2010
Label: Roadrunner Records
Murderdolls - Women And Children Last
2002: Slipknot nam even pauze en gingen enkele van de gemaskerde bandleden even wat anders doen. Drummer Joey Jordison kwam toen met Murderdolls aanzetten, waar hij samen met ondermeer Frankenstein Drag Queens From Planet 13-zanger Wednesday 13 een lekker catchy debuutalbum vol horrorpunk afleverde.

2010: Slipknot staat op een laag pitje en enkele van de gemaskerde bandleden gaan even wat anders doen. Drummer Joey Jordison heeft zanger Wednesday 13 weer opgezocht en samen hebben ze een nieuwe cd opgenomen. Nu verschilt het materiaal dat Wednesday 13 sinds het vorige album heeft afgeleverd niet zo gek veel van de Murderdolls-stijl, dus hoef je op deze nieuwe plaat Women And Children Last ook geen radicale koerswijziging te verwachten. Het album staat weer vol met korte horrorpunk nummers zoals op het debuut, al zijn het nu geen oude Frankenstein Drag Queen nummers.

Tekstueel gezien is het album net zo ziek als het debuutalbum. De nummers zijn doordrenkt met de cheesy, morbide, zwarte humor. Als je daar niet van houdt kun je dit album gelijk overslaan. Muzikaal gezien is deze nieuwe plaat iets meer gitaargeörienteerd. Misschien komt het doordat Jordison de afgelopen jaren een betere gitarist geworden is, of omdat er nu wat meer zorg aan de structuren is besteed. Uitschieter is wel Blood Stained Valentine, met een uitermate lekkere bijdrage van Mötley Crüe gitarist Mick Mars.

Wat scheelt er dan aan deze plaat? De productie is namelijk erg goed en stukken beter dan de albums die Wednesday 13 in zijn eentje uitbrengt. Toch komt het doordat Wednesday 13 sinds de eerste Murderdolls-plaat ook vrij actief geweest is, dat dit nieuwe album wat minder verrassend is dan gehoopt. Na enkele nummers begint het meer van hetzelfde te worden. Heb je Wednesday's soloalbums gemist, dan zal Women And Children Last wellicht wel erg vermakelijk zijn.

Tracklist:
1. The World According To Revenge
2. Chapel of Blood
3. Bored Til Death
4. Drug Me To Hell
5. Nowhere
6. Summertime Suicide
7. Death Valley Superstars
8. My Dark Place Alone
9. Blood Stained Valentine
10. Pieces Of You
11. Homicide Drive
12. Rock 'n' Roll Is All I Got
13. Nothing's Gonna Be Alright
14. Hello, Goodbye, Die

Score: 75 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 26 augustus 2010

Koop dit album in

Meer Murderdolls:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Murderdolls - Women And Children Last
Reactie van peetn op 27-08-2010 om 10:36u
Score: 85 / 100

leuk album,plezier gegarandeerd!!

Murderdolls - Women And Children Last
Reactie van tankard op 11-09-2010 om 13:25u
Score: 83 / 100

net iets minder dan het eerste album maar het luisterd wel nog lekker weg en bored till death is denk ik wel mijn favo nummer van hun nu :)

Murderdolls - Women And Children Last
Reactie van Ace de Klown op 15-09-2010 om 10:41u
Score: 70 / 100

Had er persoonlijk wat meer van verwacht toen de heren aankondigden 'meer de metalkant op te gaan', en inderdaad niet erg verrassend als je Wednesday's solowerk kent. Maar dat maakt het nog geen slechte schijf :)