Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Judas Priest - Live In London (DVD)
Jaar van release: 2002
Label: SPV / Steamhammer Records
Judas Priest - Live In London (DVD)
Vorig jaar bracht Judas Priest eindelijk eens een concert dvd uit. Niet tot iedereens genoegen was dit er een met "nieuwe" zanger Ripper Owens. Velen hadden waarschijnlijk liever een live concert met Rob Halford op dvd zien verschijnen, maar Ripper is nu eenmaal de huidige Priest zanger en het lijkt er nog even niet op dat dat gaat veranderen. Gelukkig is Ripper een waardige opvolger van Halford,

De dvd Live In London werd opgenomen in, hoe kan het ook anders, London, op 19 december 2001, tijdens de Demolition tournee. Van dit zelfde concert is begin 2003 ook een dubbel-cd versie uitgebracht. Als je de dvd met de cd vergelijkt valt direct op dat wat songs zijn weggelaten op de dvd. Waarom? Ik heb geen idee, maar ik vind het eerlijk gezegd jammer dat het dus niet een volledig concert betreft. Tijdens het afspelen van de dvd merk je er overigens niets van, want het zit goed aan elkaar geplakt.

De dvd bevat 2 geluidstracks. Een normale stereo track, en een Dolby 5.1 track. Die laatste heb ik niet kunnen testen, maar de stereo track klinkt in ieder geval vrij helder. De band speelt een goede mix van oude en nieuwe songs, waarbij de echte klassiekers natuurlijk niet vergeten worden. Het beeld op de dvd is widescreen, wat enigzins opvallend is want de meeste concert dvd's die ik heb zijn fullscreen. Er zijn in ieder geval redelijk wat cameras gebruikt bij de opnames, zodat alles goed in beeld gebracht wordt.

Een ding is echter jammer aan deze dvd. Nou ja, het is niet zo zeer de dvd, maar meer de band zelf. Judas Priest is niet de meest energieke band op het podium, en afgezien van de lichtshow is er ook niet zoveel spectaculairs te zien. Goed, tijdens Painkiller komt Ripper per motor het podium op, maar dat was het wel zo ongeveer qua show. Het simultaan headbangen van de gitaristen heb je namelijk ook wel snel gezien. Gelukkig maakt de muziek het meer dan goed.

Naast het (dus niet volledige) concert staan er ook nog beelden van de soundcheck op (25 minuten), en een bijna 20 minuten durende kijk in het leven op tour. Beide extras zijn best leuk om een keer te zien, maar als ze dit nou weggelaten hadden hadden ze misschien de nummers die wel op de cd versie staan ook op de dvd kunnen zetten.

Al met al is Live In London een goede dvd. Goed geluid, goed beeld, goede muziek, maar niet echt essentieel voor een metal dvd verzameling.

Tracklist:
1. Metal Gods
2. Touch Of Evil
3. Blood Stained
4. Victim Of Changes
5. One On One
6. Running Wild
7. Ripper
8. Diamonds & Rust
9. Feed On Me
10. Burn In Hell
11. Hell Is Home
12. Breaking The Law
13. Desert Plains
14. Turbo Lover
15. Painkiller
16. Electric Eye
17. United
18. Living After Midnight
19. Hell Bent For Leather

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 2 mei 2003

Koop dit album in

Meer Judas Priest:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Judas Priest - Live In London (DVD)
Reactie van Een_Metalfan op 02-05-2003 om 21:21u

Vroeger was Priest een stuk energieker..ze zijn een stukje ouder geworden. De de dvd kwam iets van en half jaar eerder uit dan de dubbel-cd en er zijn minder nummers op de dvd gezet, opdat de dubbel-cd nog interessant kan zijn om te kopen. (Evenveel nummers had nog minder interessant geweest om de dubbelcd aan te schaffen, gok ik.)