Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chad Fisher (Armory) - 38
 • Eddie Van Halen (Van Halen)† - 67
 • Leszek "Les L. Kaos" Dziegielewski (Behemoth) - 52
 • Matthew Heafy (Trivium) - 36
 • Pablo González Sarre (Elfonía) - 45
 • Tom Keifer (Cinderella) - 61
 • Willie Adler (Lamb Of God) - 46
 • Wouter Huitema (Devious) - 39
Review

In This Moment - A Star-Crossed Wasteland
Jaar van release: 2010
Label: Century Media Records

In This Moment - A Star-Crossed Wasteland

Sinds Beautiful Tragedy uit 2007 heb ik de Amerikaanse formatie In This Moment nauwlettend gevolgd. Het ruige debuut en diens melodieuze opvolger The Dream verschilden aanzienlijk van elkaar, toch zijn het twee sterke albums die blijven boeien. Weet de band met hun derde release wederom indruk te maken?

A Star-Crossed Wasteland begint in ieder geval op verkeerde voet middels het vreemd opgebouwde en veel te schreeuwerige The Gun Show. We weten van de eerste twee platen dat Maria een goede zangeres is en een krachtige strot heeft, maar wanneer ze haar screams forceert komt dat het nummer niet ten goede. Wat dat betreft is het album in het begin wel even wennen omdat het lijkt dat in de meeste nummers screams de overhand hebben. Na enkele luisterbeurten kan je echter opmaken dat er een goede balans is gevonden tussen screams en zuivere zang. Just Drive en The Road (waarin weer fraai gezongen wordt) zijn twee nummers die me herinneren aan het prachtige The Dream.

Het is goed te horen dat In This Moment met wat nieuwe ingrediënten probeert de luisteraar te verrassen. Zo hoor je in enkele nummers mannelijke achtergrondzang. In The Promise gaan de Californiërs een stapje verder, het betreft hier namelijk een duet met zanger Adrian Patrick van de Amerikaanse rockband Otherwise. The Last Cowboy, dat wordt gekenmerkt door veel gesproken tekst en een catchy refrein, geeft eveneens een verrassende wending aan A Star-Crossed Wasteland.

Ook bij deze derde cd is het weer even inkomen. In het begin lijkt het album niet zoveel om het lijf te hebben en lijken de nummers aan elkaar geschreeuwd te worden. Als je de nummers leert kennen zitten er toch wel een aantal lekkere songs tussen. Helaas bevat de plaat in de vorm van The Gun Show en Blazin' ook wat minder sterk materiaal, waardoor het niveau van de eerste twee albums niet wordt geëvenaard, laat staan ontstegen.

Tracklist:
1. The Gun Show
2. Just Drive
3. The Promise
4. Standing Alone
5. A Star-Crossed Wasteland
6. Blazin’
7. The Road
8. Iron Army
9. The Last Cowboy
10. World In Flames

Score: 78 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 24 juli 2010

Meer In This Moment:

In This Moment - A Star-Crossed Wasteland
Reactie van exist op 07-08-2010 om 04:11u

"can't

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.