Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Vetus Obscurum - Blood Revelations
Jaar van release: 2009
Label: Debemur Morti Productions

Vetus Obscurum - Blood Revelations

Een geluid dat we de laatste jaren steeds vaker uit de gelederen van Debemur Morti horen, is dat van misantropische black metal. 2009 bracht ook weer zulke releases, waaronder de EP van Vetus Obscurum, getiteld Blood Revelations. Hoewel de band nog niet eerder iets uitbracht, zal een enkeling bij het horen van de bandnaam verrast opkijken. Vetus Obscurum is namelijk een project van Numinas, beter bekend van Krohm. Vetus Obscurum werd in 1995 al opgericht, om een jaar later in de ijskast te verdwijnen. In 2008 werd de band weer nieuw leven ingeblazen.

Blood Revelations telt vier nummers die samen goed zijn voor nog geen half uur aan desolate black metal. Redelijk sfeervolle black, gespeeld op een niet al te laag tempo, passeert in die tijd de revue. De afwisseling tussen de nummers is minimaal, maar door de veelal vloeiende overgangen maakt dat niet veel uit. Je hebt het idee met slechts een nummer of twee te maken te hebben. Alleen de opening van het titelnummer zet je kort op het verkeerde been, door de ruizige Gregoriaanse zang waarmee het opent.

Daar en op andere momenten weet de band wat subtiele veranderingen in hun geluid aan te brengen, om vervolgens op de oude voet weer verder te gaan. Zo zweef je minuut na minuut door het ogenschijnlijk eindeloze verwrongen landschap dat deze heren presenteren. De momenten waarop de band je wekt uit deze nare droom zijn een welkome afwisseling en geven Blood Revelations zijn bestaansrecht. Al is het wat magertjes, Vetus Obscurum weet zich te onderscheiden. Mijn hoop is dat ze dit de komende jaren ook vol zullen houden. Voor hun eigen bestwil, welteverstaan.

Tracklist:
1. Vetus Obscurum
2. The Omen From The East
3. Antidote To Humanity
4. Blood Revelations

Score: 65 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 16 april 2010

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.