Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Escape From - Opetani Okrucienstwem
Jaar van release: 2009
Label: eigen beheer
Escape From - Opetani Okrucienstwem
'Blackened death metal', zo omschrijft de Poolse nieuwkomer Escape From zich naar de media toe. Echter, na tig keer luisteren kan ik het 'blackened' deel nog altijd niet vinden. Nu gaan we natuurlijk niet eindeloos mierenneuken over termen en de omvang van de aanweziheid van de beloofde noot, echter klinkt Escape From eerder als een mix van grindcore, deathcore en death metal en spreekt hiermee waarschijnlijk ook een ander publiek aan dan de infosheet van de band.

De Poolstalige ep Opetani Okrucienstwem is de eerste kennismaking met de band en is tevens bedoeld om labels in de band te interesseren. Vier nummers en een kwartiertje aan muziek laten in ieder geval een energieke en opgefokte indruk achter. De band knalt, brult, krijst en maait woest om zich heen, dankzij deze razenij en de explosiviteit is de link met grindcore niet moeilijk te leggen. Bij wijze van verrassing steekt er op nummer Oni ook nog een lelijke, cleane stem de kop op. Wat een drakenvertoning! Dat had de band dus beter niet kunnen doen...

Duidelijk wordt in ieder geval wel dat Escape From uit heel ander hout gesneden is dan de traditionele Poolse death metal bands en leunt men geluidsmatig voorlopig vooral op chaos en furie. De blackened death metal is weliswaar in geen velden te bekennen, voor grindbegrippen doet Escape From het al beduidend beter. Dus wie weet wordt het nog wat, zodra de zangstukken overboord worden gegooid.

Tracklist:
1. Urodzona, By Byc Gwalcona
2. Oni
3. Krwawie
4. Sezon Koszmarów

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 15 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]