Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Bulldozer Breed - One Size Hits All
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Bulldozer Breed - One Size Hits All
De bulldozers uit Brabant vormen in mijn ogen één van de leukste fenomenen dat ons koude kikkerlandje te bieden heeft. Het blijft echter een feit dat dit een band is die je live moet zien. De aanstekelijke mix tussen stevige hardrock en thrash metal komt op het podium veel beter over dan op cd. Deze nieuwe EP, genaamd One Size Hits All verandert daar niet veel aan. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat dit mooi verzorgde plaatje een overbodige release is.

Bulldozer Breed begint langzaam uit te groeien tot de tractorvariant van Motörhead. Dat hoor je het beste terug in de titeltrack. The Age Of Propaganda doet me dan eigenlijk weer niets. De hoogtepunten van dit ruim twintig minuten durende werkje zijn naast One Size Hits All het stoere Sledgehammer Shuffle met het grappige refrein en The Fix Is In. Kortom, Bulldozer Breed beschikt op deze manier over steeds meer goede songs om een live repertoire te vullen.

Als de band wil blijven groeien, dan zal er nog wat aan de songwriting gewerkt moeten worden. Deze drie heren zijn uitstekende muzikanten, laat daar geen twijfel over bestaan. Het is tenslotte ook geen geringe prestatie om de finale van de Aardschok Metal Bash te halen. Maar gezien het sterke materiaal dat Willem Verachtert en Bart Bisseling met het ter ziele gegane Chronic Noise gemaakt hebben, weet ik dat er uit Bulldozer Breed meer te halen valt.

Tracklist:
1. One Size Hits All
2. The Age Of Propaganda
3. Sin No. 7
4. Sledgehammer Shuffle
5. Demon Greed
6. The Fix Is In

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 26 februari 2010

[ Terug naar de Album Reviews ]