Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-01-2021

Exhibition - The Sign of Tomorrow
Jaar van release: 2003
Label: Limb Music Products
Exhibition - The Sign of Tomorrow
Het logo van deze groep doet denken aan een oude thrashband terwijl het artwork een cliché power metalalbum doet vermoeden. Maar vreemd genoeg speelt deze band progmetal met heavy metal en powermetal invloeden. Deze band is uit New Yersey afkomstig en is ontstaan door de split van de progmetalband Eternity X. Na een demo cd ,die vooral in Duitsland het goed deed, is er nu het debuut dat de naam 'The sign of tomorrow' meekreeg.

De cd bevat negen lange nummers (de totale speeltijd bedraagt een uur) die afwisselend genoeg zijn om te blijven boeien. Het album begint met het stevige en Oosterse aandoende 'Before the end of time". Het volgende 'Strange reality' heeft een 'zwevend' refrein en daarna volgt het snelle en relatief korte "Wings of the dragon". Het vierde nummer is het titelnummer dat een tof refrein heeft alsook enkele boeiende sologedeeltes. "Shattered memories" is een prachtig en emotioneel nummer dat wel op een oude Judas Priest elpee had kunnen staan! Het afsluitende 'Voices in the night' doet me dan weer denken aan een band als Europe en dat komt vooral door het keyboardwerk.

Dus een prachtige cd die liefhebbers van groepen als (oude) Fates Warning, Crimson glory en Judas priest zeker niet zal misvallen. Trouwens de zanger is niemand minder dan Bobby "Leather lungs" Lucas die we natuurlijk nog van Seven Witches kennen. De cd is ook aan te raden aan powermetalfans die het eens iets ingewikkelder en complexer willen horen maar die niet naar 'notenbalkmuziek' willen luisteren. Een lekker cd'tje dus en een band die ik op mijn lijst van 'in de gaten te houden bands' ga plaatsen.

Tracklist:
1. Before the end of time
2. Strange reality
3. Wings of the dragon
4. The sign of tomorrow
5. Dark horizon
6. Shattered memories
7. Queen of pain
8. A new beginning
9. Voices in the night

Score: 82 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 maart 2003

Koop dit album in

Meer Exhibition:

[ Terug naar de Album Reviews ]