Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Bleed - Bleed
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Bleed - Bleed
''You gonna do something, or just stand there and bleed?''

Met deze quote uit de western Tombstone geeft Bleed het startschot voor een zeer interessante demo. Het is een demo met een missie: om het zinkende schip van metalcore van de zeebodem te behoeden. Een nobele missie waar de Noord-Hollandse formatie ook nog best in zou kunnen slagen. Daarvoor is dit materiaal namelijk een prima start.

Dit gelijknamige plaatje herbergt zes nummers van uitstekende kwaliteit. Het is heerlijk opgefokt met eerlijke agressie. De snelheid zit er goed in. Bleed toont kloten en dat is een prettige constatering. Niet halfslachtig gericht op het brede publiek zonder ziel en zaligheid, maar pure hardheid die past bij de underground. Vooral afsluiter Spoils Of War is hiervan een goed voorbeeld. Lekkere strakke riffs worden ondersteund door een brute zanglijn en er wordt nog een heuse solo aan toegevoegd. Niks mis mee.

Nee, Bleed lijkt er wel te komen. Als dit nog maar het begin is dan zou ik wel willen weten waar ze zullen eindigen. Een uitstekende demo van vijf getalenteerde muzikanten die met passie spelen. Een band om in de gaten te houden.

Tracklist:
1. Bleed
2. This Is Your Life
3. I See The Worm
4. Not To Be Revered
5. Fedor
6. Spoils Of War

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 17 oktober 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van yassin op 21-05-2011 om 08:37u
Score: 100 / 100

bleed is luik