Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Agoraphobic Nosebleed - Agorapocalypse
Jaar van release: 2009
Label: Relapse Records
Agoraphobic Nosebleed - Agorapocalypse
Wie zich flink wil laten hersenontrieven doet er goed aan om Agorapocalypse, het nieuwe album van Agoraphobic Nosebleed per direct in huis te halen. De cd mag dan al sinds het voorjaar uit zijn, toch zijn een paar woorden inzake deze release bijzonder op hun plaats, daar Agorapocalypse als één van de meest chaotische, neurotische en gehaaide platen van dit jaar uit de bus lijkt te komen.

Één blik op de drukke, onoverzichtelijke en kleurrijke cover van Agorapocalypse is overigens voldoende om een zeer natuurgetrouwe indruk van de muziek te krijgen, die net zo wanordelijk lijkt als de explosieve tekening, waar een ontelbare hoeveelheid details in verwerkt zijn. Stelt u zich een blend van grind, punk, death, thrash, speed, hardcore en een drumcomputer voor. Injecteer deze blend in de maag van een stierenhaai en observeer de reactie. Kortom, u snapt het al: Voor tere zenuwen is Agoraphobic Nosebleed werkelijk funest, gezien de feit dat de sterkste al nauwelijks stand houden.

De drie vocalisten (waarvan één met voorgevel) brullen, krijsen, kermen en gieren zich de longen uit het lijf, terwijl de drumcomputer genadeloze digitale zweepslagen krijgt en maar harder en harder blaast. Het gif, de agressie en de vonken vliegen alle kanten op en niets dat daarmee in aanraking komt, blijft intact. Agorapocalypse is opvliegend, destructief en vol maatschappelijke minachting. Een wispelturige cd vol overtuigingskracht, bezieling en hoorbaar aanwezige skills. Niet mijn ding verder, maar hoe dan ook niet te negeren en zeker een aanrader voor metalextremisten.

Tracklist
1. Timelord Zero (Chronovore)
2. Apocalypse Now (Loneliness Of The Long Distance Drug Runner)
3. Dick To Mouth Resuscitation
4. Moral Distortion
5. Hung From The Rising Sun
6. First National Stem Cell And Clone
7. Question Of Integrity
8. Timelord Two (Paradoxical Reaction)
9. Trauma Queen
10. White On White Crime
11. Druggernaut Jug Fuck
12. Ex-Cop
13. Flamingo Snuff

Score: 79 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 21 september 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Amibor op 22-09-2009 om 01:37u
Score: 90 / 100

Jazeker, krankzinnige gaafheid, die paar gasten die onder plaatselijke verdoving van wiet en hoeren wederom een geweldig album afleveren.