Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Zerstörer - Declaration Of War
Jaar van release: 2009
Label: Ashen Productions

Zerstörer - Declaration Of War

Ik mag graag linkjes volgen op de website van The Metal Archives, ons allen vast wel bekend. Na enkele concerten van Geist, eerder dit jaar, besloot ik op die website eens te checken waar de leden nog meer in spelen. Via de link met hun inmiddels ex-drummer, kwam ik terecht bij Zerstörer, een ruig uitziende Duitse black metalformatie. Afgaande op de naam, titels en bandfoto was het vrij voorspelbaar dat ik hier met een heel ander soort band te maken had dan eerder genoemde.

Rauwer, klassieker, minder melodieus en harder. Allemaal eigenschappen die met een beetje goede wil wel uit zijn te leggen als positief. Minder imaginatief, rechtlijnig, flauwtjes en dertien in een dozijn, zijn dat allemaal niet. Helaas zijn ook deze begrippen van toepassing op Zerstörer’s Declaration Of War. Hun muziek is een mengelmoesje van black metal, death en thrash metal, waarbij de laatste twee genres veruit in de minderheid zijn. Meer informatie heb je nauwelijks nodig om een beeld van Zerstörer’s muziek te kunnen vormen.

Bij een combinatie van deze drie genres verwacht ik eigenlijk keihard muzikaal geweld, met snoeiharde melodieuze lijnen. Harde maar beheerste vocalen voor een groot contrast, met vaak ferme uithalen als de muziek opschakelt. Van die muziek waar de buren niet blij van worden, zeg maar.
Declaration Of War heeft dat allemaal niet. Vocaal gezien lijkt het op een combinatie tussen ‘suicidal black metal’, excuseer de term, enerzijds en tussen rustige black/thrash anderzijds. Gooi er wat extra black in en je hebt de muzikale kant van de band. Buren blij, ik helaas niet.

Ik geef toe, het heeft regelmatig wat leuks, zoals hier en daar een leuk melodietje of een lekker ritme. Helaas kom je er daar niet mee. Zeker niet in de huidige scene, met al zijn hoogvliegende innovatieve bands en marginaal veranderende maar ijzersterke klassiek klinkende bands. Poppetje gezien, kastje dicht.

Tracklist:
1. Metal Terror
2. Hatred Rising
3. Vengeance
4. Slaughter Of Divinity
5. Pick Axe Blasphemy
6. Total Frost
7. Infernal Warfare
8. Life Absorber
9. Buried Alive
10. Shattering Universe

Score: 55 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 18 september 2009

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.