Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Juliette Lewis - Terra Incognita
Jaar van release: 2009
Label: Roadrunner Records
Juliette Lewis - Terra Incognita
Juliette Lewis ken je wellicht als actrice, uit films als Natural Born Killers en Cape Fear. Ook maakt ze sinds enkele jaren muziek. Eerst met haar band Juliette And The Licks, waarmee ze twee albums en een EP maakte. Nu is de Amerikaanse "solo" gegaan, al wordt ze bijgestaan door The New Romantiques.

Ondanks dat The Licks nu niet meedoen gaat Juliette toch door op de ingeslagen richting, te weten die van de vuige alternatieve rock, maar nu wel met een lichte blues-inslag. Mevrouw Lewis doet duidelijk waar ze zin in heeft, want het album is geen Top 40 materiaal. Het catchy Fantasy Bar mag misschien wel lekker uptempo en wellicht hitgevoelig zijn, het bluesy Hard Lovin' Woman is dat verre van. Er zit ook een wereld van verschil tussen het lekker-in-het-gehoor-liggende Uh Huh en het trage, moeizame Female Persecution. Kortom, het album laat je alle hoeken van de alternatieve rock zien. En dit alles is voorzien van een erg goede, maar gelukkig niet te gladde productie.

Lewis mag dan worden bijgestaan door een uitstekende rockband, zelf is ze niet 's werelds beste zangeres. Maar de passie en het enthousiasme in haar stem vullen haar tekortkomingen op dat vlak een heel stuk aan, waardoor ze toch een bepaalde, wat rare charme in haar stem heeft. En dat maakt van Terra Incognita toch nog een best aardige plaat.

Tracklist:
1. Intro
2. Noche Sin Fin
3. Terra Incognita
4. hard Lovin' Woman
5. Fantasy Bar
6. Romeo
7. Ghosts
8. All Is For God
9. Female Persecution
10. Uh Huh
11. Junkyard Heart
12. Suicide Dive Bombers

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 9 september 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]