Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Destroy Destroy Destroy - Battle Sluts
Jaar van release: 2009
Label: Blackmarket Activities
Destroy Destroy Destroy - Battle Sluts
Men neemt een flinke dosis powermetal en voegt daar enkele scheuten folk en thrash aan toe. Laat het geheel een tijdje borrelen tot alles goed is samengeklonterd en voeg vervolgens de vitale ingrediënten bier en speed toe. Giet het brouwsel af in een drinkhoorn en zie daar: de totaal geflipte substantie Destroy Destroy Destroy is klaar om geconsumeerd te worden!

Na het lezen van deze inleiding zal één ding duidelijk geworden zijn: Destroy Destroy Destroy is een band die zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. Wat dat betreft kan men de band nog het beste vergelijken met 3 Inches of Blood, wat muzikaal net zo’n samenraapsel is van verschillende metalgenres. Ik verwacht dan ook dat fans van die band uitstekend met Battle Sluts uit de voeten zullen kunnen, met als enig verschil dat er op dit album gegrowled wordt (denk aan Alexi Laiho van Children of Bodom).
Een andere overkomst met de laatstgenoemde band zijn de epische/cheezy lyrics (gaarne doorhalen wat niet van toepassing is). Bloederige veldslagen, levende doden, kolossale spinnen, gevleugelde panters... het komt allemaal op dit album voorbij. Ik zou er dan ook niet raar van opkijken als de bandleden fervente World of Warcraft junkies blijken te zijn.
Hoewel de teksten op mij toch wat simplistisch en stereotypisch overkwamen, doet de muziek dat allerminst. De thrashy gitaren, sfeervolle keyboards en de vocalen die soms door merg en been gaan maken dit album een ware soundtrack van het slagveld: helemaal als je nagaat dat het tempo op een enkel instrumenteel intermezzo na vrij hoog ligt.

Al met al is Battle Sluts een alleraardigst schijfje geworden dat vooral bedoelt is voor de metalfan die ’t allemaal niet te serieus neemt. Fans van dit soort muziek doen er goed aan om ook het eerste album van de Amerikanen op te pikken, dat nagenoeg dezelfde kwaliteit biedt.

Tracklist:
1. The Second Coming (intro)
2. Battle Upon the Arctic Plains
3. Beyond the Scorpion Gate
4. Realm of Ancient Shadows
5. Born of Thunder
6. To Die Without Honor (Interlude)
7. The Winged Panther
8. The Wretched Forrest
9. The Berserker's Field of Whores
10. Agents of Hypocrisy
11. Return of the Geishmal Undead
12. Battle Slut Drinking Song

Score: 74 / 100

Reviewer: Bart
Toegevoegd: 31 augustus 2009

Koop dit album in

Meer Destroy Destroy Destroy:

[ Terug naar de Album Reviews ]