Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

Torment - Tormentizer
Jaar van release: 2009
Label: Remedy Records
Torment - Tormentizer
Ronkende motoren, schaars (bij voorkeur in leer) geklede dames, oorverdovende heavy metal, sappige biefstukken en bier dat rijkelijk vloeit. Zo moet Luilekkerland er volgens de heren van Torment uitzien, want dat thema neemt het grootste deel van hun nieuwe album in. Het Duitse Torment overigens, want internet leert ons dat er ruim 30 versies op deze wereld rondlopen. Dit jaar bestaan ze 25 jaar en dat vieren ze met (pas) hun vierde album.

Muzikaal is er weinig veranderd. Motörhead is nog altijd van grote invloed, want zelfs een kind kan de rock ‘n’ rollelementen eruit vissen. Gooi daar nog een flinke scheut thrash metal overheen en je hebt het geluid van Torment. Niet bijster origineel, ondanks dat ik zo direct geen andere thrash ‘n’ rollbands kan opnoemen. Nummers als I Hate The System en Politics And Religion verraden de liefde voor punkrock. Redelijke en matige nummers wisselen zich in rap tempo af. Hier en daar vliegt er nog wel iets moois voorbij, zoals Winds Of Change, maar op het gebied van songwriting scoort de band nog altijd vrij laag.

Gelukkig beheersen deze heren na 25 jaar hun instrumenten uitstekend. Nergens laten ze een steekje vallen en Tormentizer klinkt daardoor lekker strak. Ze doen waar ze zin in hebben en dat is te horen. Liefhebbers van smerige rock ’n’ roll kunnen zich hier rustig aan wagen. Mij is het allemaal iets te makkelijk.

Tracklist:
1. Tormentizer
2. Let's Get Extreme
3. Nothing To Repent
4. Heavy Metal Whorehouse
5. I Hate the System
6. Wind of Change
7. Stalker
8. Temptress Crystal Meth
9. We Are the Boys
10. Politics and Religion
11. The Ones You Love To Hate
12. A Tribute

Score: 65 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 19 augustus 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]