Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Les Ténèbres - ...And The Waves Came Crushing Down
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Les Ténèbres - ...And The Waves Came Crushing Down
Een Noorse band, een Franse naam en een Engelse albumtitel. Dat klinkt op zijn minst al behoorlijk interessant. Dit piepjonge gezelschap is allicht een toekomstige aanwinst in het doomgenre. Met hun eerste demo ...And The Waves Came Crushing Down maken de heren in ieder geval al een uitstekende start.

Vier uitstekende composities vullen deze demo. Het bestaat voornamelijk uit technisch hoogstaande en loodzware tracks. Er wordt voornamelijk een langzaam tempo vastgehouden en geeft het geheel en wat duistere en melancholische klank. Zo af en weet de band toch de versnellingspook te vinden. Dit resulteert bijvoorbeeld in een lekkere uptempo intro bij A Dream Within A Dream. Instrumentaal hebben ze de juiste talenten om uit te groeien tot topmuzikanten. De vocalen weten mij echter weinig te boeien. Zanger Gustav Jørgen Pedersen klinkt wat mij betreft net wat te eentoning. Maar daar kan nog aan gewerkt worden.

Een goede start is het halve werk wordt vaak gezegd. Deze vlieger gaat dan ook op voor Les Ténèbres. Prima werk van een jonge band. Hier gaan we ongetwijfeld meer van horen.

Tracklist:
1. The Storm
2. Remembrance
3. A Dream Within A Dream
4. Om Visne Blomster Og Tider Som Var

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 15 juli 2009

[ Terug naar de Album Reviews ]