Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Total Eclipse - Ashes Of Eden
Jaar van release: 2002
Label: Limb Music Products
Total Eclipse - Ashes Of Eden
De winterperiode is stilaan gedaan. Het zonnetje begint terug te schijnen. De doommetalalbums worden terug opgeborgen en het is tijd voor wat optimistischere muziek. Ik was dus blij dat ik dit powermetal-album in mijn brievenbus terugvond. De band speelt powermetal die bol staat van de clichés. Het is een band zoals er honderden zijn. Maar daarom is dit nog geen slecht cd'tje.

De band trekt trekt op de Duitse groep Freedom call. Dus 'gelukkige en blije' riffs, 'stoere' melodieën en meezingmomenten. Het vreemdste is dat de band niet uit Duitsland komt maar uit de Bay Area van Amerika. Dat de band daar opvalt kan ik goed begrijpen. San Fransisco, dat ooit de bakermat van de thrash was, is nu immers overstelpt door nu-metal bands. Dus Amerika is niet echt een goed afzetgebied voor deze cliché powermetal. Daarom tekende ze bij het Duitse LMP, dat we onder andere kennen van Rhapsody.

De nummers zijn vrij afwisselend. Voorbeelden? Het emotionele en instrumentale 'City of angels'. De meezinger 'Storm warning'. Het epische 'Crystal sky'. Het akoestische 'Shadow of the sun'. Het beste aan deze cd vind ik het gitaarwerk van de gebroeders Cameron. Prachtige solo's en emotionele leads zorgen ervoor dat deze release niet overbodig wordt. De productie (Uwe Lulis en Piet Sielck) is uiteraard dik in orde. De teksten zijn echter ook niets waard.

Alles in beschouwing nemend is dit een vrij leuk powermetalalbum. Vooral door het gitaarwerk want voor de rest zijn het allemaal clichés. De cd is dus alleen aan te raden aan de echte powermetalfreak. Die zal zeker kunnen genieten van dit album. Maar eerlijk gezegd zijn er toch betere releases in dit genre. Denk alleen aan deze maand (de nieuwe Dream Evil en de nieuwe Nostradamus). Voor de powermetalfan met een krappe beurs zou ik toch eerst die cd's aanraden. Wie te veel geld over heeft deze maand, neem dit cd'tje dan ook maar mee. Maar ik waarschuw nog eens, dit is niet echt een klapper van een release.

Tracklist:
1. Ashes of Eden
2. Storm warning
3. Crystal sky
4. City of angels
5. Frozen in time
6. Tears for the world
7. Heaven on their minds
8. In remembrance
9. Gatekeeper
10. Shadow of the sun
11. Winds of war

Score: 69 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 maart 2003

Koop dit album in

Meer Total Eclipse:

[ Terug naar de Album Reviews ]