Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

The Parlor Mob - And You Were A Crow
Jaar van release: 2009
Label: Roadrunner Records
The Parlor Mob - And You Were A Crow
Deze salonbende is één van de nieuwe toonaangevende bands op Roadrunner Records, maar belangrijker nog, onderdeel van een nieuwe lichting bands die de jaren zeventig weer doet herleven. And You Were A Crow, zag een jaar geleden het daglicht in de VS en wordt nu eindelijk in Europa gedistribueerd.

De sound van het dozijn nummers is zo heerlijk warm dat de bluesy rock werkelijk aan alle kanten van deze plaat af druipt. Het zijn allemaal sterke songs met kop en staart waarop de individuele kwaliteiten ons gelukkig niet bespaard blijven, de vijf individuen zijn stuk voor stuk smaakmakers die ook nog eens weten hoe ze een goede rocksong moeten schrijven.

De (h)eerlijke blues rock herinnert meer dan eens aan Whitesnake, Led Zeppelin en Deep Purple. Grootheden waar The Parlor Mob zich naast mag scharen zonder er ook maar één moment voor onder te doen. Hopelijk is And You Were A Crow slechts het dessert en mogen we nog jarenlang genieten van al het smakelijks dat ze ons gaan voorschotelen.

Tracklist:
1. Hard Times
2. Dead Wrong
3. Everything You're Breathing For
4. The Kids
5. When I Was an Orphan
6. Angry Young Girl
7. Carnival of Crows
8. Real Hard Headed
9. Tide of Tears
10. My Favorite Heart to Break
11. Bullet
12. Can't Keep No Good Boy Down

Score: 88 / 100

Reviewer: Bastiaan
Toegevoegd: 18 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Parlor Mob - And You Were A Crow
Reactie van Old Mhb op 18-05-2009 om 12:29u
Score: 85 / 100

Deze muziek ligt me wel. Ik hoop echter dat dit een voorgerrecht is want een dessert komt volgens mij altijd op het einde.