Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Doro - Fear No Evil
Jaar van release: 2009
Label: AFM Records
Doro - Fear No Evil
Wanneer je als reviewer een nieuw album gaat beluisteren van een artiest die je hoog hebt zitten, dan roept dat een tweeslachtig gevoel op. Aan de ene kant ben je natuurlijk benieuwd wat hij of zij deze keer op de plaat heeft gezet. Anderzijds sluimert echter de angst dat je de zware taak zal wachten om een vernietigende recensie neer te pennen, als blijkt dat de door jou geliefde muzikant met een teleurstellend album aan komt zetten. Zo heb ik afgelopen jaar met pijn in het hart negatieve reviews op papier gezet van de laatste wapenfeiten van Alice Cooper en AC/DC, omdat die platen in mijn beleving niet aan de verwachtingen voldeden.

In het geval van de nieuwe cd van Doro bespeurde ik voor de eerste luisterbeurt bij mezelf dan ook enige aarzeling. De blonde metal koningin is namelijk vooral een grootheid op het podium. De kwaliteit van haar studio-output is daarentegen niet altijd even hoog. Gelukkig bleek mijn angst ongegrond. De twee singles die aan Fear No Evil voorafgingen waren reeds veelbelovend en de rest van het album stelt geenszins teleur. Net als generatiegenoten Grave Digger, Kreator en Saxon eerder dit jaar levert ook Doro een prima cd af. De oudjes zijn het nog niet verleerd.

Fear No Evil opent met een griezelig intro. Het stevige Night Of The Warlock ontpopt zich vervolgens als een heerlijke meezinger, die waarschijnlijk nog jaren in Doro’s setlist te vinden zal zijn. De songtitel verwijst naar haar beginjaren als lid van de heavy metal formatie Warlock. Het is niet zo gek dat de Duitse haar verleden oprakelt, want ze vierde onlangs haar 25-jarig jubileum als zangeres. Dat thema keert eveneens terug in de pakkende single Celebration en de overpeinzende afsluiter 25 Years. Het blijkt een inspirerend onderwerp, want dit drietal songs behoort tot de hoogtepunten van het album.

Een andere uitschieter is het snelle Caught In A Battle, dat bewijst dat Doro nog steeds hard kan rocken. Toch lijken de jaren enigszins te gaan tellen, want de metal koningin neemt op deze plaat regelmatig gas terug. Dat levert eveneens een aantal fraaie momenten op, want ballads zijn een specialiteit van de blondine. Naast de tweede single Herzblut valt een dromerig duet met Tarja Turunen op, dat Walking With The Angels heet. Nog beter is het gevoelige It Kills Me.

Weliswaar staan er ook een paar middelmatige songs op Fear No Evil, maar de balans slaat ruimschoots naar de positieve kant door. Op de gelimiteerde digipak versie vind je als bonus bovendien nog twee extra tracks en een videoclip van Herzblut.

Tracklist:
1. Night Of The Warlock
2. Running From The Devil
3. Celebrate
4. Caught In A Battle
5. Herzblut
6. On The Run
7. Walking With The Angels
8. I Lay My Head
9. It Kills Me
10. Long Lost For Love
11. 25 Years
12. Wildfire (bonustrack)
13. You Won My Love (bonustrack)
14. Herzblut (cd-rom video)

Score: 78 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 13 februari 2009

Meer Doro:

Doro - Fear No Evil
Reactie van Kenneth op 13-02-2009 om 16:15u
Score: 80 / 100

Dit album vind ik weer een voltreffer. Hij is zelf iets harder dan Warrior Soul wat me ongelofelijk bevalt. Voor mij staan er geen fillers op, enkel steengoede platen en goede platen!

Doro - Fear No Evil
Reactie van peetn op 13-02-2009 om 17:11u
Score: 80 / 100

respect

Doro - Fear No Evil
Reactie van Een Metalfan op 13-02-2009 om 20:37u
Score: 90 / 100

Dit is gewoon een heerlijke cd. Klaar

Doro - Fear No Evil
Reactie van Old Mhb op 14-02-2009 om 12:05u
Score: 90 / 100

Vette schijf. Ik hoop voor jou en Doro dat de mensen het deze keer eens zijn met je review. Het review van Black Ice bewijst dat smaken verschillen.

Doro - Fear No Evil
Reactie van heinz op 12-05-2009 om 23:45u
Score: 100 / 100

respect !!! und noch mal respect !! fur die metalfrou pur sang !!
geniale nachfolger von warriorsoul ...mach so weiter !!!!!!!!!!!

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.