Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Unlight - Death Consecrates With Blood
Jaar van release: 2009
Label: Massacre Records

Unlight - Death Consecrates With Blood

Ook in black metalland lijkt 2009 nu aangebroken te zijn, want nu, zo tegen het einde van januari, beschrijf ik mijn eerste album van dit jaar. De gelukkigen (of ongelukkigen, dat valt nog te bezien) zijn dit maal de heren het van Duitse Unlight, die recent hun vierde album Death Consecrates With Blood uitbrachten. Unlight speelt een oude, rechttoe rechtaan vorm van black metal, die je de laatste jaren eigenlijk nauwelijks meer hoort. Hier en daar valt een thrashy riffje te ontdekken in de mix, maar voornamelijk is het old school black metal wat de klok slaat.

En dat is een term waar je toch vrij veel kanten mee op kunt. De vorm die Unlight speelt, is de repetitieve vorm. Hard knallen, binnen één nummer standaard gitaarlijntjes die regelmatig pieken, een toegankelijke melodieuze ondertoon en een standaard opbouw door in bijna elk nummer het hardere werk in meer of mindere mate te onderbreken door rustige stukken. Dit vele malen herhaald. Overigens schrijft Massacre Records in de promo sheet dat Unlight ook spetterende stukken death metal in hun muziek verwerkt, maar ik heb ze niet kunnen ontdekken.

Death Consecrates With Blood heeft ondanks het te sterke repetitieve karakter best leuke momenten. Zo knalt het titelnummer je met behoorlijke kracht tegemoet er weten ze die felheid in dit nummer goed vol te houden, wat het één van de meest leuke nummers op dit album maakt. De rest van het album klinkt helaas een tikkeltje minder aangenaam, onder andere door niet passende elementen. De mix van seksueel getint gekreun en zweverige koorzang in Becoming The Ungodly Sin, is hier een goed voorbeeld van. Nummers als The Passing Of The Black Storms klinken gewoon te tam en te ‘dit hebben we al te vaak gehoord’ om nog leuk te zijn. Gelukkig trekt dit allemaal weer wat bij in de tweede helft van het album.

Zo laat Unlight je met een dubbel gevoel zitten. Aan de ene kant hebben ze een heel aardig album uitgebracht, aan de andere kant verbaas je je er over dat ze daar in deze tijd nog mee durven te komen en er dan ook nog eens niet in uitblinken. Het verleggen van muzikale grenzen zou voor deze band geen slecht idee zijn.

Tracklist:
1. Death Consecrates With Blood
2. Becoming The Ungodly Sin
3. That Old Black Magic Spell
4. The Passing Of The Black Storms
5. Carnal Baptism
6. Dancing Upon The Bones Of A Naïve Perception
7. Bestow The Blessings Of Hell Upon Us
8. Enthrone Night
9. Mendacious Messiah
10. Dead Angel Innocence

Score: 70 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 2 februari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]