Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Disquiet - Hate Incarnate
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer
Disquiet - Hate Incarnate
Daar hebben we weer eens een Nederlands bandje. Altijd leuk natuurlijk en vooral als blijkt dat het gebodene prima in elkaar steekt. Deze formatie speelt stevige thrash met invloeden uit de death metal. Dat betekent in dit geval niet dat er alleen maar bruut gehakt wordt, want Disquiet speelt ook regelmatig met melodielijntjes en nuance.

De opener van deze prima demo is gelijk ook mijn favoriete nummer. Madcap's Rise is een lekkere compositie met sterke melodieën, brute beukstukken en een verdomd catchy refrein. De zang is vooral schreeuwerig, maar hier en daar gaat zanger Sean ook wat extremer te keer. Een ferme solo vormt de slagroom op de taart.

De overige twee nummers mogen er ook best zijn, maar het is net wat minder overtuigend. Zo zit er in Pain wat overbodige clean zang, waar ik niet echt van gecharmeerd ben. Dat doet verder niets af aan de uitstekende kwaliteit die op dit plaatje geleverd wordt. Ik kijk alvast uit naar een volledig album, want slechts tien minuten van dit soort intense muziek is natuurlijk nooit genoeg. Het klinkt lekker en de pittige productie laat alle nummers alleen maar beter smaken. Als de band zich nog wat verder weet te ontwikkelen, dan heeft Nederland er straks weer een sterke thrashband bij.

Tracklist
1. Madcap's Rise
2. Approval Denied
3. Pain

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 25 januari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van thrasher op 29-01-2009 om 19:21u
Score: 95 / 100

ben het niet helemaal eens met de revieuwer want er zijn tig andere bands met nog veel meer geschreeuw en cleane zang en dat word dus wel gewaardeerd. Ik vind de nummers overtuigend genoeg. als old school trashmetalfan ben ik minder goede producties gewend en ze zijn toch legendarisch geworden. Op deze cd heeft alles zo z,n plekje! ga zo door mannen!

Thrasher

Reactie van Odin op 29-01-2009 om 19:23u
Score: 89 / 100

Ze Motte vaoker optrede man!

Reactie van Martijn op 14-02-2009 om 15:06u
Score: 8 / 100

Heb ze vorige week zaterdag live gezien in Db's Utrecht. Live wel retegaaf hoor.