Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Honeymoon Suite - Clifton Hill
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Honeymoon Suite - Clifton Hill
De oorsprong van Honeymoon Suite is terug te vinden in 1982, als zanger Johnnie Dee en gitarist Derry Grehan aan elkaar worden voorgesteld. In 1984 wordt hun debuut uitgegeven via (toen nog platengigant) WEA . Dat debuut krijgt nog 4 vervolgen plus 2 verzamelalbums en livealbums, en een DVD. De band is een aantal jaren inactief geweest, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de heren komen elkaar weer tegen, waardoor het weer begint te kriebelen.

Ziehier de korte versie van de historie van Honeymoon Suite. Na de release van dit album gaan ze met andere dino's uitgebreid op tournee (April Wine, Loverboy o.a.).De albumtitel is ontleend aan de plaats waar de band 25 jaar geleden werd opgericht, vlakbij de Niagara watervallen. Dat ze daar serieus worden genomen blijkt wel uit het feit dat de gemeente voor de gelegenheid een festival ("Rockinnthefalls") gaat houden, en volgend najaar wil de band naar Europa.

Plannen te over; de muziek die het Canadese Honeymoon Suite maakt is een stevige vorm van AOR, catchy nummers en uiteraard een dosis rock met ballads. Niet opvallend, zeker niet slecht, maar een goedklinkend rockalbum wat erg radio-georienteerd klinkt. Men heeft als producer Tom Treumuth ingehuurd; dat is dezelfde kerel die hun debuutalbum produceerde en daarmee is de verhaallijn van deze doktersroman rond. Aardig album, geen hoogvlieger, maar luister lekker weg.

Tracklist:
1. She Ain’t Alright
2. Tired O’ Waitin’
3. Riffola
4. Ordinary
5. The House
6. Why Should I?
7. Down To Business
8. Sunday Morning
9. That’s All I Got
10. Restless
11. Separate Lives

Score: 76 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 23 december 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]