Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Jarboe - Mahakali
Jaar van release: 2008
Label: Season of Mist
Jarboe - Mahakali
Mahakali is niet alleen de mythische Indiaase godin van dood en verderf, het is ook de titel van de nieuwe plaat van Jarboe. Jarboe? Zul je je nu afvragen. Jazeker Jarboe, ooit vormde zij samen met Michael Gira het illustere Swans maar inmiddels is ze een solo carrière begonnen. Daarnaast maakt ze regelmatig albums samen met andere artiesten waarvan haar recente (behoorlijk tegenvallende) samenwerking met Jesu, en in een iets verder verleden, met Neurosis de bekendste zijn.

Mahakali is geen eenvoudig album, en zeker geen metal album. Het toont Jarboe in haar vele gedaanten, je zult metal, Swans, ambient/noise en zelfs orkestrale invloeden in dit album vinden. Het geheel klinkt erg duister en sinister zoals we gewend zijn van Jarboe. De muziek heeft over het gehele album een behoorlijke ‘tribal’ feel en is daarnaast erg hypnotiserend. Bedenk daarnaast dat Jarboe de ene keer klinkt als een lief klein schoolmeisje, en de keer erna meer als een door de duivel bezeten Diamanda Gallas, iets dat zeker bijdraagt aan de duistere sfeer op dit album.

Speciale gasten op dit album zijn oa. Phil Anselmo (Down, Pantera) in het nummer Overthrown en Attila Csihar (Mayhem) in The Soul Continues, daarnaast bestaat haar band op dit album uit iets minder bekende, maar daarom niet minder capabele, personen als Josh Graham ( A Storm of Light, Red Sparowes en Neurosis) en Kevin Hufnagel (Dysrhythmia).

Doordat het album een erg intensieve luisterervaring is is het feit dat het maar liefst 72 minuten duurt het enige kleine nadeel aan een verder erg interessant maar vooral erg goed album.

Tracklist
1. Mahakali, of Terrifying Countenance
2. And the Sky which once was filled with Light…
3. The House of Void
4. Transmogrification
5. From afar, upon the Back of a Tiger
6. The Soul Continues
7. A Sea of Blood and Hollow Screaming
8. Overthrown
9. Mouth of Flames
10. Bornless
11. Ascend
12. Overthrown (reprise - Jarboe version)
13. Kali Lamentation II
14. Mouth of Flames (demo version)
15. Violence
16. Empty Mouth

Score: 88 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 1 december 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]