Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Grave Digger - Pray
Jaar van release: 2008
Label: Napalm Records
Grave Digger - Pray
Als voorloper op Grave Digger's nieuwe album Ballads Of A Hangman komt eerst de Pray single uit. De laatste jaren brengen de Duitsers eigenlijk niets nieuws onder ze zon, maar spelen ze albums vol met degelijke heavy metal. Als deze single als sampler moet dienen voor het nieuwe album, dan zal dit album ook weinig opzienbarende, maar tegelijkertijd toch wel goede nummers bevatten.

De drie originele tracks op de single zijn lekker in het gehoor liggende heavy metal nummers, die allen vanwege de tekst toch weer een middeleeuws sfeertje weten op te roepen. Opvallend is dat het laatste nummer, When The Sun Goes Down, tekstueel ook gelinkt lijkt te zijn aan het album, maar toch niet op het album zal staan. Wat ook niet op het album komt is de Mot÷rhead cover Overkill, die verrassend goed is. Dit is overigens het eerste materiaal met nieuwe gitarist Thilo Herrmann, maar dat verschil merk je live beter dan op plaat, aangezien Manni Schmidt voorheen toch al meerdere gitaartracks inspeelde.

Voor een single is Pray best interessant, met twee non-album tracks en een goede cover, maar eigenlijk kunnen ze die nummers ook best als bonustracks op het album zetten.

Tracklist:
1. Pray (extended version)
2. Overkill (Mot÷rhead cover)
3. My Blood Will Live Forever (non-album track)
4. When The Sun Goes Down (non-album track)

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 30 november 2008

Koop dit album in

Meer Grave Digger:

[ Terug naar de Album Reviews ]