Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Duff McKagan's Loaded - Wasted Heart
Jaar van release: 2008
Label: Century Media Records
Duff McKagan's Loaded - Wasted Heart
Juist nu het nieuwe Guns N’ Roses-album Chinese Democracy dan toch écht lijkt te komen, laat de man die van ’85 tot ’98 de bassist was van die band van zich spreken. Niet middels een nieuwe plaat met Velvet Revolver, maar een EP met Loaded.

Naast Guns N’ Roses, Velvet Revolver en vele gastbijdrages heeft McKagan ook zijn eigen projecten gehad. In de jaren negentig bracht hij twee soloalbums uit en één met Neurotic Outsiders. Na Live Episode en Dark Days pakte hij onlangs de draad weer op met Loaded, om via Century Media hun eerste EP uit te brengen.

Wasted Heart telt vijf songs die een stukje luchtiger zijn dan we van zijn andere werken gewend zijn. De nadruk ligt op de gitaren en de zang en de vijf rocksongs die deze EP rijk is, zijn afwisselend te noemen. Het refrein van IOU is goed mee te blèren, terwijl McKagan in het minder catchy No More zingt “Democracy is just a whore”, een verwijzing naar dat langverwachte nieuwe GN’R-album?

McKagan is technisch gezien niet de beste zanger uit de rockwereled, maar heeft wel een stem met karakter, die bovendien plezierig is om aan te horen. Nu Velvet Revolver na het ontslag van Scott Weiland nog altijd zoekende is naar een nieuwe frontman, maakt Loaded een doorstart. Wat mij betreft een prima alternatief.

Tracklist:
1. Sleaze Factory
2. No More
3. Executioner’s Song
4. IOU
5. Wasted Heart

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 1 november 2008

Koop dit album in

Meer Duff McKagan's Loaded:

[ Terug naar de Album Reviews ]