Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

In This Moment - The Dream
Jaar van release: 2008
Label: Century Media Records
In This Moment - The Dream
Anderhalf jaar geleden verscheen Beautiful Tragedy, het debuutalbum van het Zuid-Californische In This Moment. Dat album draai ik nog wekelijks en nummers als Prayers, Ashes en Daddy’s Falling Angel zorgen nog altijd voor kippenvel. Toentertijd vond ik het geen topalbum, nu vind ik dat echter wel. Vol smacht wachtte ik dan ook op het vervolg, dat The Dream gedoopt werd.

En wederom is het prijs. The Dream is weliswaar een stuk minder heavy, maar stelt absoluut niet teleur. Waar ten tijde van Beautiful Tragedy de vergelijking met Walls Of Jericho gerechtvaardigd was vanwege de heftige schreeuwen van Maria Brink, is met The Dream de switch gemaakt van melodieuze metal naar stevige rock, met veel meer cleane zang en uiteraard nog steeds veel aandacht voor melodie.

De sterke kant van In This Moment zijn de schitterende zanglijnen waar Maria Brink keer op keer mee op de proppen komt. Haar zang is dit keer ook gevarieerder, terwijl ze slechts nog een enkele keer gebruik maakt van screams. Muzikaal is het ook weer dik in orde. De gitaristen laten zonder blikken of blozen doorschemeren door Iron Maiden te zijn beïnvloed, zoals wel blijkt uit de openingsriff van de eerste single, Forever of het begin van All For You, dat veel wegheeft van Wasted Years. Neemt niks weg van het resultaat dat bereikt wordt, want het zijn beide prachtige nummers.

En op The Dream staan er daar nog wel meer van. Eigenlijk is elk nummer een juweel, waarin de tekstuele uitbarstingen van emoties ook nu weer voor kippenvel zorgen. Hoewel ik het debuut op dit moment nog net iets beter vind, mag The Dream er ook zeker wezen. De band komt op dit album weliswaar iets softer voor de dag, dat de heren en dame gegroeid zijn in hun vak, en dat The Dream een heerlijk album is, is evident.

Tracklist:
1. The Rabbit Hole
2. Forever
3. All For You
4. Lost At Sea
5. Mechanical Love
6. Her Kiss
7. Into The Light
8. You Always Believed
9. The Great Divide
10. Violet Skies
11. The Dream

Score: 86 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 9 oktober 2008

Koop dit album in

Meer In This Moment:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bastiaan op 13-10-2009 om 14:05u
Score: 75 / 100

Eerste reactie pas? Vreemd. Hoewel ik het niet zo op bands met zangeressen heb vind ik dit redelijk goed te pruimen, sommige nummer blijven de hele dag in mijn hoofd zitten, dus das zeker geslaagd.

Reactie van metalcore for live op 16-02-2010 om 21:36u
Score: 89 / 100

bijna even goed als beautiful tragedy! een aanrader!