Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Misery Index - Traitors
Jaar van release: 2008
Label: Relapse Records
Misery Index - Traitors
WAUW!!! Daarmee is Traitors, de nieuwe cd van Misery Index, eigenlijk al samengevat. Maar toch zal ik nog wat meer op de materie ingaan.

De vorige plaat Discordia was niet slecht, maar ergens was ik er toch een beetje door teleurgesteld. Zeker als je hem naast het meesterwerk Retaliate zette. Nu is er echter Traitors! Het nieuwe album van Misery Index heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Vanaf het eerste nummer nestelt het album zich als een vuistslag in je gezicht die aan één stuk door blijft timmeren.

Misery Index weet op Traitors de perfecte synthese tussen extreem lompe death metal, botte hardcore en harde grind neer te zetten. De blasts vliegen je om de oren, maar er is ook sprake van een vette groove. Elk nummer is een knaller van jewelste (luister alleen eens naar de titeltrack en probeer stil te zitten). Traitors is geen doelloos raggen, maar een precisiebombardement dat de luisteraar murwgebeukt achterlaat, maar toch doet verlangen naar meer. Tel hierbij nog eens een knalproductie bij op en je hebt een album waar je weer eens onderwets door weggeblazen wordt.

Mensen, ga Traitors luisteren. Dit album schreeuwt erom gehoord te worden en Misery Index verdient een hoop meer aandacht. Een zekere topper voor mijn jaarlijstje.

Tracklist:
1. We Never Come In Peace (Intro)
2. Theocracy
3. Partisans Of Grief
4. Traitors
5. Ghosts Of Catalonia
6. Occupation
7. Ruling Class Cancelled
8. The Arbiter
9. American Idolatry
10. Thrown Into The Sun
11. Black Rites

Score: 90 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 2 oktober 2008

Koop dit album in

Meer Misery Index:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van edwin op 02-10-2008 om 23:42u
Score: 85 / 100

Op my space wat gehoord. inderdaad een aanrader.