Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Sonic Syndicate - Love And Other Disasters
Jaar van release: 2008
Label: Nuclear Blast Records
Sonic Syndicate - Love And Other Disasters
Love And Other Disasters is de derde plaat van Sonic Syndicate. De vorige plaat, Only Inhuman, zorgde (dankzij Nuclear Blast) voor veel bekendheid en voor een aantal tournees met grote namen, dat ze zeker geen windeieren heeft gelegd. De formule van de band is nog steeds hetzelfde op de nieuwe schijf, namelijk melodieuze metal, zoals we die uit Zweden kennen, ware het niet dat Sonic Syndicate nog een stukje poppiër aandoet.

De Zweden hebben zes man (eigenlijk vijf man en vrouw) in huis, en zijn in bezit van twee zangers, te weten: Richard Sjunnesson en Roland Johansson. Deze twee wisselen elkaar regelmatig af in de harde passages met schreeuwerige zang, wat allemaal prima klinkt. Alleen heeft Johansson veel meer in zijn mars want hij is een werkelijk formidabel zanger. Sonic Syndicate maakt namelijk veelvuldig gebruik van cleane zang, en die passages leveren ook de sterkste momenten van de plaat op. Er staat een tweetal rustigere nummers op, zonder geschreeuw, en die songs zijn zeker niet de minste, sterker, ze geven Sonic Syndicate meer een eigen gezicht dan de meeste andere nummers op het album. Roland bewijst een bovengemiddeld goede zanger te zijn, die in zowel de ruigere als cleane passages uitstekend uit de verf komt, en ik vraag me dan ook hardop af wat Richard Sjunneson toevoegt.

Slechte nummers staan er niet op het album, en hoewel de plaat geen moment verveelt, lijken een aantal songs toch wel verdacht veel op elkaar. Het zijn duidelijk niet dezelfde nummers, maar Sonic Syndicate leunt teveel op een formule. En ofschoon er twee gitaristen zijn, hoor ik ze te weinig apart van elkaar. Het zijn voornamelijk veel staccato riffs, die niet per se interessant zijn, maar wel in dienst staan van de nummers. Ze wisselen bovendien veelvuldig af met toetsenpartijen, die toch wel een grote stempel op het album drukken, zeker voor een band zonder toetsenist.

Love And Other Disasters is een logisch vervolg op de vorige cd waarop de band vasthoudt aan hun stijl zonder al te veel veranderingen door te voeren. Maar nogmaals, de band staat een stuk sterker en krijgt meer een eigen gezicht wanneer Roland Johansson zijn strot opentrekt. Zijn rol op dit album is al een stukje groter dan op het vorige, en nu maar duimen dat hij op de volgende cd nog meer aandacht krijgt. Deze plaat zal ongetwijfeld wederom goed scoren (zo niet, nog beter) getuige de aankomende tournee met In Flames en de komende video’s voor Jack Of Diamonds en My Escape. En, niet te vergeten, vanwege de prima muziek.

Tracklist:
1. Encaged
2. Hellgate: Worcester
3. Jack Of Diamonds
4. My Escape
5. Fallout
6. Power Shift
7. Contradiction
8. Damage Control
9. Red Eyed Friend
10. Affliction

Score: 75 / 100

Reviewer: Bastiaan
Toegevoegd: 10 september 2008

Koop dit album in

Meer Sonic Syndicate:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sonic Syndicate - Love And Other Disasters
Reactie van FleischBerg op 10-09-2008 om 17:40u
Score: 1 / 100

dit is gewoon pop met zweedse riffs, wat een stelletje kut- emo's zeg!

Sonic Syndicate - Love And Other Disasters
Reactie van jaleuk op 25-09-2008 om 14:38u
Score: 75 / 100

eh pop met zweedse riff... oke, jouw mening. maar sinds wanneer is pop-muziek emo?! wanneer je probeert een album af te kraken, probeer dan alleen dingen te zeggen die kloppen. dat helpt voor de geloofwaardigheid...

anyway, prima album mits je een muziekluisteraar bent die oor heeft naar meer dan alleen de echte diehard death en black metal albums. en mits je ook wel tegen behoorlijk commerciële invloeden kan, want net als only inhuman is dit een zeer catchy plaat, tegen het saaie aan in een aantal nummers.

Sonic Syndicate - Love And Other Disasters
Reactie van FleischBerg op 29-09-2008 om 17:21u
Score: 1 / 100

ik zei niet dat het Emo is, maar dat het een stelletje emo's zijn, ze verkleden zich als My Chemical Romance wannabe's

Sonic Syndicate - Love And Other Disasters
Reactie van Bas op 20-11-2008 om 17:26u

Jezus wat een gelikte kutzooi is dit. Dit is geen metal. En daarom zouden ze dit soort artiesten eigenlijk op de brandstapel moeten gooien. En dan ben ik nog coulant.

Sonic Syndicate - Love And Other Disasters
Reactie van Haico op 23-11-2008 om 20:11u
Score: 85 / 100

Goede plaat, een groeiertje. Naarmate je dit album vaker draait beginnen alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen. De combi van zweedse metal met keyboards en OK MISSCHIEN EEN BEETJE EMO is uiterst geslaagd naar mijn bescheiden mening. Dus inplaats van meteen negatieve uitlatingen te plaatsen (zie hierboven) kan men ook proberen het album eens serieus te beluisteren en dan een echte, objectieve mening te geven toch? Hulde!