Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Descending - Enter Annihilation
Jaar van release: 2008
Label: Massacre Records

Descending - Enter Annihilation

Het Griekse Descending is de zoveelste band die er wellustig op los ‘experimenteert’ door verschillende stijlen met elkaar te vermengen. Op hun debuutalbum Enter Annihilation noemen zij zichzelf een death/thrash metalband, hoewel de death-elementen hem eigenlijk alleen in de zang zitten, terwijl de rest van de muziek zich meer tot thrash, heavy en soms zelfs powermetal beperkt.

Over het algemeen zijn de twaalf nummers vrij sterk, lekker agressief en is het gitaarwerk ontzettend strak. Wat de band overschiet aan agressie en speeltalent ontbreekt echter aan afwissling. Ze hadden er misschien beter voor kunnen kiezen wat minder nummers op dit schijfje te zetten en daar het beste uit proberen te halen, dan te gaan voor een goedgevuld album wat tegen het einde toch wat begint te vervelen.

Desalniettemin is het voor een debuut alles behalve slecht en zal bijvoorbeeld het titelnummer Enter Annihilation garant staan voor flink wat headbangen tijdens een mooie liveshow. Een aardig tussendoortje van een band waar we hopelijk nog veel van zullen horen.

Tracklist:
1. Enter Annihilation
2. Horror Show
3. Part of The Game
4. Killer Instinct
5. Raging Cold Blood
6. The Creation Remains
7. Your Valentine
8. Descending
9. Unblind
10. Day To Die = Die Today
11. Competition Suicidal Role
12. The Trust

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 1 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]