Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Hatchet - Awaiting Evil
Jaar van release: 2008
Label: Metal Blade Records

Hatchet - Awaiting Evil

Awaiting Evil is het debuutalbum van de Amerikaanse band Hatchet. Afkomstig uit Californië doen zij hun naam eer aan door rasechte Bay Area Thrash te spelen zoals we die kennen uit de jaren tachtig van bands als Exodus, Death Angel en Testament.

Hun muziek volgt echter twintig jaar na het grote succes van die bands en klinkt daarom enigszins gedateerd. Niet alleen muzikaal lijken zij veel op het vroege werk van eerdergenoemde bands, maar qua productie scheelt het ook niet veel. De negen nummers die dit album telt zijn niet erg origineel, maar hebben elk toch wel hun eigen charme. Het gevoel van een oude doorgewinterde metalband zit er direct in, hoewel de nummers best wel wat meer karakter hadden mogen hebben. Er zit veel herhaling in, en wat meer durf zou zeker niet hebben misstaan. Het is allemaal wel goed zonder echte uitschieters.

Al met al is dit debuutschijfje een leuke opstap voor de heren naar een wat meer volwassen werk, en zullen deze negen nummers ongetwijfeld als goede basis dienen voor een ijzersterke thrash liveshow. Mocht je van ouderwetse thrash houden en een paar euro’s over hebben, dan kun je deze met alle plezier aan Awaiting Evil van Hatchet besteden.

Tracklist:
1. Darkening Skies
2. Frailty of The Flesh
3. Sealed Fate
4. Frozen Hell
5. Attack Imminent
6. Morlocks Tomb
7. Storm The Gates
8. The Dead Will March
9. Awaiting Evil

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 15 juli 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hatchet - Awaiting Evil
Reactie van Fred op 15-07-2008 om 13:04u
Score: 70 / 100

Goed album ja.

De naam van de band is niet bijster origineel!!!
Molly Hatchet is een band uit de jaren 70/80
Daar moet ik toch wel gelijk aan denken. Muzikaal is deze
Hatchet natuurlijk anders, maar wel ok

Hatchet - Awaiting Evil
Reactie van J. op 15-07-2008 om 15:39u
Score: 55 / 100

Het voegt eigenlijk niets toe aan de overvloed aan releases. Het is allemaal vrij redelijk en vooral de riffs zijn best aardig, maar qua solo´s, zang en nummers vind ik dit een vrij matig album.

Jammer, ik hoop dat er echt eens een nieuwe band ontstaat die het thrash genre wat nieuwe impulsen kan geven, ookal gaat men dan aan de haal met de invloeden van weleer.
Bands als Evile, Bonded By Blood, Hyades, Negligence en ook Municipal Waste spelen allemaal uitstekend, maar het is allemaal vrij doordeweeks en zeer onorigineel qua songmateriaal. Dan zet ik toch liever een klassieker op. Hatchet valt mijnsinziens ook in dat rijtje redelijke bands buiten de boot.

Jammer