Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Draconian - Turning Season Within
Jaar van release: 2008
Label: Napalm Records
Draconian - Turning Season Within
The Burning Halo van anderhalf jaar geleden diende voornamelijk als voorgerecht voor de hongerige Draconian-fan. Immers, dat album was ‘slechts’ een combinatie van oud materiaal, een tweetal covers en een enkele nieuwe song. Als voorgerecht bezorgde The Burning Halo de liefhebbers van gothic/doom echter alleen maar meer honger. Voor diegenen is er goed nieuws: de hoofdmaal is klaar om opgediend te worden.

Voor Turning Season Within lijken de Zweden ervoor te hebben gekozen om de rollen zo gelijk mogelijk te verdelen. Natuurlijk valt Anders Jacobsson, met zijn fraaie, ongeforceerde grunt, als eerst op, maar het vergt geen goed gehoor om te constateren dat ook zijn vrouwelijke tegenspeelster Lisa Johansson met haar natuurlijk klinkende zang er zeer goed vanaf brengt. Verder wijkt dit album niet heel veel af van wat de band in het verleden liet horen en maakt Draconian nogmaals duidelijk dat het de kunst beheerst meeslepende songs te schrijven, die barsten van droefenis en melancholie.

Turning Season Within (een verwijzing naar het nummer The Itch van Katatonia) is misschien niet heel verrassend, maar de kwalitatief sterke nummers en de adembenemende sfeer die Draconian als geen ander weet neer te zetten maken veel goed. Ook dit vierde album is er dus weer één die bij geen enkele gothic/doom-fanaat mag ontbreken.

Tracklist:
1. Seasons Apart
2. When I Wake
3. Earthbound
4. Not Breathing
5. The Failure Epiphany
6. Morphine Cloud
7. Bloodflower
8. The Empty Stare
9. September Ashes

Score: 84 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 14 juli 2008

Koop dit album in

Meer Draconian:

[ Terug naar de Album Reviews ]