Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Forever Slave - Tales For Bad Girls
Jaar van release: 2008
Label: Armageddon Music
Forever Slave - Tales For Bad Girls
Alice’s Inferno, het debuut van dit Spaanse Forever Slave, kende als grootste euvel zangeres Lady Angellyca, die met haar beroerde Engelse uitspraak en eentonige zang niet bepaald een onuitwisbare indruk achterliet. We zijn inmiddels een paar jaar verder en de zangeres heeft duidelijk vooruitgang geboekt. Ook de andere bandleden hebben een hoger niveau bereikt.

Kende Alice’s Inferno nog een heel aardig concept, op Tales For Bad Girls zijn het de opmerkelijke songtitels die direct in het oog springen. In openingsnummer Dickhead! wordt al meteen lekker frivool gerockt en zijn er volop gotische keyboardpartijen aanwezig. Ook GothiX Girls en Kristin A.I.D.S vallen op. Niet alleen vanwege de titel, maar ook omdat Lady Angellyca laat horen op meerdere manieren te kunnen zingen en haar teksten duidelijker prononceert. Afterlife begint op Within Temptation-achtige wijze met pakkende gitaren. Een catchy refrein ontbreekt echter, anders had dit nummer gerust op The Silent Force kunnen staan.

Ook richting het einde van de plaat hebben de nummers genoeg te bieden om te blijven boeien. Vooral Gasoline is een nummer dat je graag nog een keer wil horen zodra het is afgelopen. Het is de verdienste van een hardwerkende band die kennelijk de nodige uurtjes in de oefenruimte heeft gespendeerd. Tales For Bad Girls is een enorme vooruitgang ten opzichte van Alice's Inferno en verdient aanbeveling voor liefhebbers van Within Temptation, Sirenia en soortgelijke bands.

Tracklist:
1. Dickhead!
2. Say Good-Bye
3. GothiX Girls
4. Pulse
5. Kristin A.I.D.S
6. Afterlife
7. Our Story
8. Mar, No Te Vayas
9. The Lovers
10. Larmes Et Roses
11. My Girls (She Loves Her)
12. Gasoline

Score: 85 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 10 juli 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]