Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Concrete - zemENTER
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer
Concrete - zemENTER
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen. Sommige bands doen er beter aan om nog even in de oefenruimte te blijven voordat men de studio induikt. Zo ook het Oostenrijkse Concrete dat zich met een vijftal nummers op hun eerste demo zemENTER aan de wereld presenteert.

Een 13 in een dozijn zanger die zichzelf Dirty Harry noemt voorziet de death/thrash op behoorlijk monotone wijze van zijn keelklanken, muzikaal heeft men nog wel aardige ideeën, zo zijn er redelijk wat tempowisselingen die je als origineel kan betitelen en ook de solo’s zijn niet verkeerd. Helaas wordt dit alles weer vakkundig om zeep geholpen door een groot aantal standaard riffs en clichés. Daarnaast ontbreekt, ondanks de snelheid waar alles mee gespeeld wordt, iedere vorm van agressie of overtuiging. Als dan ook de productie nogal rommelig klinkt waarbij vooral de drums niet strak ingespeeld zijn vervliegt ook het laatste restje hoop op een positieve recensie voor deze ongetwijfeld sympathieke Oostenrijkers.

Behalve Hollenthon, Pungent Stench, Summoning en Belphegor komt er weinig tot geen noemenswaardige metal uit het land van de Wiener schnitzel, en Concrete zal daar met zemENTER zeker geen verandering in aanbrengen.

Tracklist:
1. In Opposites United
2. Hunter and Gatherer
3. Children on the Playground of Evil
4. Don’t Disturb my Circles
5. Trip
Reviewer: Armand
Toegevoegd: 2 juli 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 03-07-2008 om 11:34u

Gij barbaar, weinig noemenswaardige metal : Abigor, man

Reactie van Een Metalfan op 05-07-2008 om 10:11u

Zeur meer, met je Abigor. Het gaat om het punt wat de reviewer probeert te maken.