Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Blank Inverse - Face Of Clay
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer
Blank Inverse - Face Of Clay
Er waren eens twee Griekse vrienden die beiden dol waren op muziek. In 2003 richtten Paris Maharatsek en Fotis Diplaris de band op, en de verschillende muzikale voorkeuren van de heren zorgden in het begin voor een ware kakafonie, totdat men er in 2006 achterkwam dat het toch wel de voorkeur genoot om melodieuze rock te gaan maken.

In dat jaar lopen ze Laki Ragazas tegen het lijf, de gitarist die indruk maakte met zijn debuut-project-cd Killer Sixgun. Laki zorgde voor het nodige vuurwerk en zo kon de band als geheel een balans vinden die goed genoeg was om hun materiaal aan een schijfje toe te vertrouwen door in eigen beheer een cd op te nemen.

Het album heeft inderdaad een redelijke mate van diversiteit. Alhoewel duidelijk is dat rock wel de belangrijkste ondergrond is, hoor je o.a. popinvloeden (Face Of Clay) , rap (Obsession) maar gelukkig ook een aantal heerlijke en lekker in het gehoor liggende rockers zoals Turn Your Love. In zijn algemeenheid klinkt de productie niet slecht maar had beter gekund. De solo's hadden er wat meer uit mogen knallen, daar waar de slagpartijen relatief hard in de mix staan.

Leuk cd'tje wel voor in de auto of op de achtergrond, maar deze band moet nog wat groeien om toekomst te hebben. Met deze schijf gaan de heren de boer op om een contract te bemachtigen, en ik denk wel dat er kandidaten zijn om met deze gasten iets te gaan doen.

Tracklist:
1. Flame
2. Face Of Clay
3. Obsession
4. Under The Weather
5. Eyes Of A Stranger
6. Lived Twice
7. Turn Your Love
8. Rodrigo
9. Over The Gun
10. Streets Of Manhattan
11. Walk Away

Score: 82 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 6 juni 2008

[ Terug naar de Album Reviews ]