Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-07-2020

Century - Black Ocean
Jaar van release: 2008
Label: Prosthetic Records
Century - Black Ocean
Soms heb je van die dagen waar alles tegen zit. Je verslaapt je waardoor je te laat bent op je werk. In de stromende regen rij je op je fiets naar het station, waar de trein ook nog een half uur vertraging heeft. Na in een overvolle trein te hebben gezeten zeikt je baas ook nog de oren van je kop. Als je weer thuiskomt moet je naar huis lopen in de regen omdat je band lek is.

Door al het tumult ben je vergeten een cadeau te kopen voor je vriendin omdat jullie die dag toevallig een jaar samen zijn. Bittere ellende dus. Om je woede af te reageren besluit je even keiharde muziek op te zetten. En als die CD Black Ocean heet, dan is de kans groot dat die dag in een half uur uit je geheugen is gewist.

Black Ocean is het derde album van het Amerikaanse hardcorekwartet Century. Zoals ik al aangaf in de intro, is dit album perfect om al je woede, frustraties en andere ongemakken even opzij te zetten. Het concept van het album is simpel: beuken tot je er bij neer valt. En dat gaat de heren prima af. Geen rustige intro's, intermezzo's of andere adempauzes. Black Ocean is ongefundeerd, chaotisch, onrustig, maar ook vooral heel erg goed.

Er komt zoveel macht van het album af dat je staat te schudden op je benen. De snoeiharde drumritmes zijn, samen met de zware gitaarriffs, één en al kracht. Denk aan een mix van Hatebreed, Bury Your Dead en een snufje Chimaira. Een uiterst giftig en duister geluid is het resultaat.

Hardcoreliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Black Ocean. Wie nog niet bekend is met deze band moet het zeker eens luisteren. Een aanrader bij uitstek. Hulde!

Tracklist:
1. Pantheon
2. Black Ocean
3. Erasure
4. Drug Mule
5. Equus
6. Rising Sun
7. Monolith
8. Daylight
9. Algorithm
10.Terror Starts At Home

Score: 90 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 10 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Century - Black Ocean
Reactie van Kees op 10-05-2008 om 11:02u
Score: 20 / 100

Ik heb het hele album geluisterd en ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n herrie heb gehoord. Delete....

Century - Black Ocean
Reactie van metaalman op 10-05-2008 om 12:58u
Score: 85 / 100

"Hatebreed, Bury Your Dead en een snufje Chimaira."

Uhm, echt niet dus.
Een goede plaat maar die referenties slaan echt helemaal nergens op.
Denk eerder aan oude Cave In, Coalesce en dergelijke.