Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Ecliptica - The Awakening
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Ecliptica - The Awakening
The Awaking is een demo van de Oostenrijkse band Ecliptica, opgericht in 2004. De band maakt symfonische metal en maakt indruk door meteen al groot uit te pakken met grootse orkestrale passages en licht progressieve elementen. Voor een demo is The Awakening van begin tot eind een ambitieus project geworden waarbij de bandleden niets aan het toeval overgelaten lijken te hebben. Er is niet echt een vergelijking te maken met bestaande bands. Toch kom ik wel een heel eind als ik zeg dat Ecliptica klinkt als een mix van oude Symphony X, nieuwe Nightwish, Rhapsody Of Fire en Virgin Steele.

De intro The End Of Silence en het daaropvolgende titelnummer zijn meteen raak. Er wordt zeer hoog ingezet door meteen al het orkestrale eruit te gooien wat de band in zich heeft. Eigenlijk is de muziek eerder geschikt als grote finale van een lang en episch nummer, maar als opening werkt het ook wel. Evil Love is de radio-hit met een zuiver zingende zanger die erg dicht in de buurt van Nightwish's Marco Hietala. Het contrast is groot tussen waar mee geopend werd en dit meer recht-toe-recht-aan power metal-nummer.

Ecliptica is er dus nog niet helemaal uit wat de muzikale koers van de toekomst gaat worden, maar dat mag op een demo. Het lijkt mij het beste dat de band het grootse geluid gaat behouden en het lekker progressief gaat houden. Als deze band op die manier gaat groeien en rijpen, zouden er best wel eens een paar mooie albums in kunnen zitten

Tracklist:
1. The End Of Silence
2. The Awaking
3. A Fairytale
4. Evil Love
5. Twilight Hall
6. Ecliptica

Score: 70 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 25 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]