Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Work Of Art - Artwork
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Work Of Art - Artwork
De boodschap van Frontiers moge inmiddels duidelijk zijn: als je als AOR band iets voorstelt heb je zó een contract. Dat is natuurlijk overdreven maar het aantal releases uit Italië is niet misselijk; je krijgt af en toe het idee dat de ouwelullenbands opstaan uit hun bijna-graf en een aantal jonkies de draad oppakken waar de grijzerikken hem jaren geleden hadden laten liggen.

Work Of Art is het Zweedse, moderne antwoord op Toto, Journey en Survivor. Ik kan er veel woorden aan vuil maken maar het klinkt als een klok. Goede zang, zeer degelijke composities (misschien niet origineel, maar who cares), een gitarist die zijn instrument goed kent en een drummer die me van begin tot eind boeit. Too Late is een mooi voorbeeld van de diversiteit die deze gasten weten neer te zetten. Ook de pompende rocker-met-melodie (dus Amerikaans hitgevoelig) Her Only Lie is een juweeltje, en ik denk dat Steve Lukather bij het beluisteren van Once In A Lifetime , op zijn beurt geblinddoekt (zie Steve Lukather recensie), zou denken "verrek wie zijn die gasten??"

Verrassend, dat een band in déze muzikale tradities standhoudt en er in slaagt om de luisteraar geen kloon-gevoel te geven. De hoes is verschrikkelijk maar ik heb meer platen gezien met een klotehoes en een stuk spetterend (toen nog) vinyl, dus er is zeker hoop voor de toekomst. Meer Artworkjes zoals dit mogen met plezier via mijn brievenbus binnenglijden.

Tracklist:
1. Why Do I?
2. Maria
3. Camelia
4. Her Only Lie
5. Too Late
6. Whenever U Sleep
7. Once in a Lifetime
8. Peace of Mind
9. Lost Without Your Love
10. Like No Other
11. Cover Me
12. One Hour

Score: 88 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 23 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]