Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Burned In Effigy - Burned In Effigy
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Burned In Effigy - Burned In Effigy
De jonge Amerikanen van Burned In Effigy hebben in eigen beheer een debuutalbum gemaakt, waarmee ze het nu in onze contreien willen proberen. Enigszins opmerkelijk, want de mix van thrash en moderne metal die het viertal produceert, lijkt me toch typisch Amerikaanse muziek waarmee ze vooral in eigen land zieltjes kunnen winnen.

De cd gaat van start met een eenvoudig en gemakkelijk in het gehoor liggend intro, dat de toon zet voor het gehele album. De muziek is namelijk erg simplistisch. Daardoor maken de songs geen overweldigende indruk, maar tegelijkertijd nestelen ze zich bij de eerste luisterbeurt al klemvast in je gehoorgang. De zang combineert goede heldere vocalen (die niet naar ieders smaak zullen zijn) met ruige uithalen die soms aan James Hetfield (Metallica) of Phil Anselmo (Pantera en Down) doen denken. Die dubbele vocalen zijn een sterk punt. De teksten zijn daarentegen weinig verheffend, al raken ze af en toe de juiste snaar.

Met zestig minuten muziek die van een constante kwaliteit is, biedt Burned In Effigy voor de liefhebber van moderne thrash metal wel waar voor zijn geld. Enerzijds ontstijgt het gezelschap het spelniveau van het doorsnee bandje dat in het jongerencentrum om de hoek speelt nog niet voldoende, anderzijds zou dit best weleens een grote band kunnen worden. Als een platenmaatschappij de groep oppikt en van bijvoorbeeld Without Eyes een flitsende videoclip laat maken, dan zouden ze zomaar een hitalbum in handen kunnen hebben. De hitgevoeligheid is immers het grootste wapen waarover dit viertal beschikt.

Tracklist:
1. Juggernaut
2. Six Days
3. One
4. Rise
5. 27
6. War Inside
7. Dirty
8. Messiah
9. Violent Season
10. Return
11. Break The Light
12. Without Eyes
13. Suffocating
14. Suffer The Fall
15. Running Over Nails
16. Juggernaut (End)

Score: 75 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 26 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]