Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Vesania - Distractive Killusions
Jaar van release: 2007
Label: Napalm Records
Vesania - Distractive Killusions
Wie denkt dat symfonische black metal haar langste tijd toch nu echt wel gehad heeft, zal verbaasd zijn over de vele Cradle of Filth- en Dimmu Borgir-kloontjes die nog altijd als paddestoelen uit de grond schieten. Het Poolse Vesania (met leden van Vader en Behemoth in de line-up) draait echter alweer wat langer mee en overstijgt ook gelukkig het niveau van vele bands in dit genre, hoewel de kanttekening dat Distractive Killusions alles behalve origineel is, natuurlijk blijft staan.

Wat dat betreft kon het openingsnummer Narrenschyff de zaken niet beter weergeven. Het nummer had zó op Dimmu Borgir’s Puritanical Euphoric Misantrophia kunnen staan en bij het middengedeelte spieken de heren driftig bij het laatste album van Arcturus. Desondanks is het een sterk klinkend nummer: krachtiger dan de meeste bands in het genre en bovendien gezegend met de volle, bombastische productie die deze muziek nodig heeft.

Met een nummer als Of Bitterness And Clarity komt het beste in de band naar boven. Dat nummer begint met een heerlijke versmelting van razendsnel drumwerk en hymnisch, soundtrack-achtig keyboardwerk en ontpopt zich als een afwisselend nummer. Ook het hierop volgende Silence Makes Noise klinkt vurig en gedreven, maar tóch bekruipt mij iedere luisterbeurt het gevoel dat dit een leuk voorproefje is op het échte werk. Dat maakt Distractive Killusions tot een modern klinkend album dat prima weg luistert, maar waarbij ik na iedere luisterbeurt zin heb om Puritanical Euphoric Misanthropia nog eens op te zetten.

Tracklist:
1. Narrenschyff
2. The Dawnfall (Hamartia And Hybris)
3. Infinity Horizon
4. Rage Of Reason
5. Of Bitterness And Clarity
6. Silence Makes Noise (Eternity - The Mood)
7. Hell Is For Children
8. Aesthesis
9. Distractive Cryscendo

Score: 75 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 4 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Vesania - Distractive Killusions
Reactie van margrave op 08-02-2008 om 11:08u
Score: 90 / 100

dat is wel zo. lijkt massas veel op dimmu. alhoewel ik god the lux wat beter vindt, vindt ik het een superplaat. orion ruled. en dat kan niet ontkent worden.
ook daray drumt zeer lekker.


meer van dit.

Vesania - Distractive Killusions
Reactie van Een Metalfan op 08-02-2008 om 21:27u
Score: 5 / 100

Zaadplaat. Doe mij Firefrost maar